Häng i Åre

Andraårseleverna på Outdoor and Adventure Management-programmet, (eller nåt) anordnar Navirun, en lagtävling med inslag av orientering, utmanigar och quiz längs banan i Åre. Förra året annordnades samma typ av tävling men då hette det Outdoor Mountain Challenge, som vi var med på. Det var den roligaste tävlingen vi gjort, (även om vi missade första kontrollen och fick springa tillbaka -.- ) Men som vi hade längtat efter årets tävling!! (Läs om förra i arkivet oktober 2012)
 
Vårt lag hette Kottarna, såklart. Det var 9 kontroller att bemästra, den första fanns uppe på Mörvikshummeln, också högsta punkten på hela banan, så allt var i lågzon. Under uppvärmningen kollade vi in lite vilken väg som var bäst att ta, och tog täten i starten, två killar (som senare vann tävlingen) sprang om oss, men annars trippade vi, gick, klättrade och sprang så gått det gick som tvåa hela vägen upp till toppen. Vi kände oss pigga och glada och struntade i att vi förmodligen svara fel på quizfrågan, som isåfall skulle ge oss 1 minuts tillägg på sluttiden.
 
Hur som helst fortsatte banan till Olympialiften där utmaning väntade. Med två läskbackar skulle vi gemensamt förflytta oss ca 10 meter framåt utan att nudda marken. Vi hade bra taktik, vårt samarbete fungerade utomordentligt måste jag säga. Snabbt var vi iväg och skrattade medan vi sprang vidare till nästa kontroll över fjället. Underbart väder, med sol och nästan helt blå himmel!
 
Vid nästa utmaning var vi tvugna att stanna till lite längre, men var tydligen ganska snabba ändå tyckte funkisarna. Man skulle med hjälp av kodord lista ut frågor och svar själva, men det löste vi efter en stund. Med oss fick vi lite godis som stärkte humöret yttligare.. Meen så sprang vi vidare och fick för mycket självförtroende... Det syntes ganska så tydligt på kartan att man kunde följa en stig och komma något sånär precis på nästa stämpling, men dum som jag är skuttade jag rätt ut i bushen istället och tyckte det var en exemplarisk genväg.. Efter några hundra meter konstaterade vi att det blivit på tok för långt och grälet satte igång. När vi hittat rätt väg mötte vi två lag och låg då alltså fyra istället.. MISÄR!! (skämt åsido) men när vi är taggade mitt i tävlingen tar vi allt på allvar och blir förbannade. Fortsatte tävlingen så gott vi kunde genom trasselrep i skogen, dopp med huvudet i istunna, klättring uppför repsteg och hasandes/springandes nerför sista slalombacken. Tyvärr var tävlingen över mycket fortare än vad vi hade räknat med. I fjol hade det snöat en massa vilket gjorde tävlingen tuffare, plus att det var mer backar att kämpa sig uppför, samt reppelering och hinderbana. Det blev mer av ett äventyr den gången men vi är glada ändå, hade kul och stormtrivs i fjällen! 
 
 
I mål på torget
 
 
På Holiday Club
 
I stugan med en stor gosplupp. 
 
 
 
  
 
 
Från Förra året OMC
 
 
/Sanna