Att kurera kroppen

 
Ja nu är vi båda ganska sköra i kropparna. Jag ramlade hela 4 gånger på Fjällmaran, och slog mig ganska illa, så båda mina knän är trasiga. Min vänstra hand (tack och lov att det inte var den högra) mår inte heller så bra, alldeles blå, öm och svullen. Lina skadade knät förra veckan på halvmaran, och nu efter detta loppet har det blivit värre..
 
 Så sista dagarna inför BAMM tar vi det så lugnt vi bara kan med benen, kroppen spritter såklart av energi i alla fall, så vi kör vi lite styrketräning, mest kroppsvikt och lättare vikter som vi har här hemma. Bättre lite än ingenting alls.
 
När jag tycker synd om mig själv försöker jag istället tänka på alla andra ute i världen som har det värre, så slutar jag klaga. Mitt problem är ju bara ett skrubbsår jämförelsevis. Skärpning liksom. 
 
I alla fall var Axa Fjällmaraton ett jätteroligt lopp!
Första delen av banan var väldigt blöt, och vi sprang i lera och bäckar, vilket var den roligaste biten för mig. Det var innan jag föll. Och föll. och föll, och en sista gång voltade igen. (Sista gången i slutet på grusbacken 1 kilometer mot mål, då jag hade satsat på att komma under fem timmar och springa om tjejen 10 meter framför mig, det blev inget av det..) Helt ärligt begränsade skadorna jag fick av de olika vurporna hur snabbt jag kunde springa, men kan därför ändå känna mig nöjd med hur jag kämpade vidare och inte vek ner mig. Dessutom vet jag ju att om jag inte hade ramlat alls så hade jag klarat 5 timmar med råge, och då mår jag fint i alla fall. Always look on the bright side of life.  
 
Mina lärdomar från Axa Fjällmaraton 2014: 
 
Lyft ordentligt på fötterna. 
Glöm inte bort att du tävlar, kom inte in i "bubblan"
Ta inte rygg på någon som egentligen är långsammare än du. 
Stuva inte ner salta, kladdiga godisar i mobilfacket (eller ta inte med mobil alls)
Förväxla inte buljong med energidryck vid vätskestationer  
Tro inte att du är en ostbåge, sträck på ryggen, fram med rumpan. 
Le mot kameramännen, inte grimarsera. 
Titta på utsikten, men behåll djävulshornen och the fighting spririt. 
Tvätta av skorna direkt i mål, inte i tvättstugan hemma.. 
Ha kul. 
 
  
 
  
Ont knä
 
 
  

Påväg till bankett såg det ut såhär på himlen. Häftigt!
 
 
  

Förra veckan var vi också på en liten springtur med Vovven vid Fröå Gruva. Väldigt trevligt och roligt att springa där!
 
  
 
  
 
 
  

Vi sprang sedan tillbaka och mötte mamma och gick till en liten tjärn med obligatorisk fikapaus. :)

Det har också blivit mycket experimenterande i köket, nu senast Krusbärsmarmelad/sylt!
(självklart El Kott-style = hälsosammare variant )
 

http://elkotts.blogg.se/ 

 
  
 
 
 

 
 
Har gjort egna bars och flap-jacks till BAMM nu. Vi har inhandlat det sista, och i morgon ska vi provpacka och kolla de sista grejerna. Det enda jag ororar mig för (eller kanske inte det enda) är att jag inte ska lära mig den nya klockan med höjdmätare vi köpt. Må han där uppe, om han nu finns, vara med oss. 
 
//Sanna.