Varför gjorde man inte mer?

Under dagens gymnastikträning (andra på typ hundra år) fick jag lite ångest när jag såg några duktiga truppgymnaster som tränar samtidigt som oss. Jag kom ihåg dem från tiden när jag var yngre och höll på med gymnastik, redan då var de jätteduktiga, men ojoj vad duktiga de var nu!
 
Det som grämer mig är att jag inte fortsatte också, tänk om jag hade gjort det, hur duktig hade jag inte varit nu då!? Just den tanken att jag hade kanske kunnat göra liknande saker idag, som de gjorde då, om jag hade fortsatt, gör mig så ledsen.. Tio år hade jag haft på mig, men jag la istället tiden på andra aktiviterer, som jag ändå inte fick så mycket utav egentligen... Visst har det varit kul på sina sätt, men jag tror ändå att jag hade varit gladare och mer stolt över mig själv om jag haft mer kroppskontroll, varit vigare, starkare och spänstigare, som man blir som gymnast naturligt. Det ser så fantastiskt, fruktansvärt roligt ut att ha sådan kraft att spinna som en raket i luften i skruvar, volter, flippar, flickisar och allt vad det heter..
 
Men för att se det från den positiva sidan är vi, Lina och jag, yngst i "vuxengruppen" och har massor att lära och vi ser att de äldre utvecklas för varje minut som går, så då gör såklart vi det med även fast det kan vara svårt att ta in. Jag bara längtar till modet stannar kvar inom mig och jag vågar ta mig an lite mer avancerade övningar än bara handvolter på air-tracken och sånt.
 
Jag har lite svårt att tro på mig själv och bli nöjd någon gång i livet, när jag är så osäker i det mesta jag gör. Jag är blyg och lite för feg. Tror att jag jämför mig lite för mycket med alla de som ligger många steg före mig, och tar mig inte riktigt ner till min egna nivå.. hmm, aja, när det är kul på vägen till alla delmål går det oftast snabbare, och jag vill bara bli bättre och bättre! 
 

Några dagar borta

 
 I Onsdags åkte vi ner till Norrköping för att hälsa på farmor. Jag gillar att vara därnere, det känns lite som en andra hemstad när man har lite rötter där. Lina och jag passade på att prova lite olika träningsställen när farmor inte orkarde ha oss runt om sig. 
 
Vi besökte bland annnat Crossfit-Norrköping, det låg nere i en källare och kändes verkligen som ett "värstingställe". Det var svarta väggar, stora rör i taket, peppande (eller?) text på väggarna och utslitna träningsprylar. Inte nog med att lokalen skrämde livet ur oss pågick ett pass när vi kom ner, och två riktiga muskelknuttar stod närmast dörren och körde järnet. Svetten sprutade och de sneglade oupphörligt mot klockan hela tiden. Det gjorde samma pass som vi skulle göra, nämligen 20 minuters AMRAP (as many rounds as possible) av 80 double unders, alt 240 single jumps, 60 wall-balls, 40 air-squats, 20 push-ups, och detta efter att ha kört en tuff uppvärmning och 5x5 pushpress behind the neck. Dock var den övningen ganska värdelös för oss eftersom ingen av oss testat det förut, och det var därför ingen idé att lasta på några högre vikter, och därav inte så jobbigt. Slog dessutom i bakhuvudet X-antal gånger.. Inte det skönaste. 
 
Hur som helst, gjorde vi single jumps med hopprepen eftersom jag hatar att hålla på och traggla double unders i en AMRAP när jag inte kan köra mer än typ 6 stycken i rad (rekordet är ynka 14...), så det tränar jag helst som teknikdel. 60 wall-balls gick endast bra de första 20, sen slarvade jag mer och mer.. den jädrans bollen kom ju knappt halvvägs upp till markeringen.. För er som inte vet, håller man boll vid brösten och gör en air-squat och kastar upp bollen i farten, mot väggen och en markeringen längre upp som man helst ska nå. Dock blir kroppen ganska så slut och motivationen typ noll efter ett gäng, och det enda man vill är att få slut på eländet. Sen var air-squatsen och push-upsen inga problem. Vi klarade tre varv + 120 single jumps om jag inte minns fel. Som vanligt i så långa amraps var jag dyblöt.. 
 
På Fredagen åkte vi till ett nytt träningsställe,Factory Fitness, som var hur ballt som helst. Vi insåg först i entrén att detta var Svergies största träningsanläggning! Allting var sprillans nytt, och det var stora salar med alla möjliga maskiner, springband, roddar, cyklar och plasmatvsar. Vi hade bokat in oss på X-combat, såhär står det i deras beskrivning av passet: X-combat är ett pass med massor av kraft och energi! Till medryckande musik och med tekniker från bla karate, boxning m.m utmanar du din fantasimotståndare och tränar kondition och uthållighet, kraft och precision samtidigt som du förbrukar massor av energi. Passar alla oavsett ålder och träningsnivå. Och det stämde ganska bra in. Vi var bara fem stycken där, men desto mer plats. De tre första låtarna skrattade jag mest, full av endorfiner och adrenalin forstatte passet hela timmen ut utan uppehåll. Fantastiskt roligt!
 
 
 
 
 
 
   
 
Senare fortsatte Lina och jag till Stockholm ett par dagar och bodde hos vår kära vän Mathilda. Hon har skaffat en sjukt fräsch och fin lägenhet i Farsta, och vi stormtrivdes! Trots misslyckade lussebullar fick vi till ett ganska gott Adventsfika sista kvällen. 
 
 
 
  
 
  
 
 
Enkelt käk helt i vår smak, tonfisksallad och tofu med hasselnötter. (provade det för första gången, helt okej!) 
Bilden var så färgglad, och jag tyckte den var fin. 
 
Vi testade fyra olika träningsställen i Stockholm också. Det är så roligt att hitta nya platser att träna på under så kort tid. Vi var alltså på sju olika ställen på 6 dagar, och betalade endast för en, eftersom de andra räknades som provtillfällen. Hur grymt?! Ett bra tips när man är ute och reser och vill ha bra träning, gå på olika gym och provträna, antingen på pass eller gym, det är gratis på många ställen då. 
 
Här hemma åker vi skidor nu mest varje dag på Björnberget och ÖSK-slingan, jag längar efter den riktiga åkningen på MER snö. 
 
Ha de gott så länge!
 
//Sanna
 
Här nedan bild från Frösön by Night, långfärdsskidskor på Ånnsjön, och vi efter skidåkning på ÖSK. 
   
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg