Skidor och mat



Rödbetsjuice är suveränt att ha som bas i en soppa, den ger fin färg, smakar jääättemycket och är jääättenyttig!
Faktum är att forskning visar att rödbetsjuice kan förbättra prestation och syreupptagningsförmågan för både elit och motionär! :)



Såhär snygg kan man se ut när man sprungit upp i -20 till Copperhill en morgon med snöblåst...



Standardmorgon...Eftersom vi springer tidigt på morgonen vill man inte ha någon mat i magen, så vi har med oss frukosten i ryggsäckar och dukar upp  i personalmatsalen när vi bytt om. Haha Väldigt mysigt, och extra gott efter löpning! Kan ju inte skippa frukosten liksom. Även fast det inte blir varm gröt direkt... ;)



Mer matbilder. Ja, för att vi älskar mat. Här har vi sojabönsbullar och zucchinipasta. (våra recept finner man på http://elkotts.blogg.se/ )



Vi lyckades få en ledig dag då det var KANONVÄDER, så vi gick topptur till skutan och fick en massa fin skidåkning denna dag!






Påväg upp med stighudar



Sedan gjorde vi egna nachos och åt tacos. (VEGETARISK OF COURSE!) 
Nachosen var suuupergoda och mycket hälsosammare än de man köper. Jättenkelt att göra. Du behöver:
2 dl majsmjöl
2 dl vatten
1/2 dl olivolja
3/4 dl linfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl pumpakärnor
flingsalt
blanda ihop allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. strö på flingsalt. Grädda i ugnen på 175 grader i 25-50 minuter (tills den är hård och knaprig, som chips.) Ta ut och bryt i bitar. 





Tonfisk i burk är ju rätt tråkigt att äta bara som den är, men gör man det till tonfiskbullar blir det genast lyxigare och godare! Här med smaksatt med timjan. Recept såsmåningom på http://elkotts.blogg.se/


På lördag ska vi kära Jämtkraft Ski Marathon i Östersund och sen åka till Åre igen och vara med på Vaeride på kvällen (en skidalpinismtävling från Duved till Björnen). Ska bli grymt kul!