När det inte går som man vill

Sitter i stugan i Åre för tillfället. Jag klagar lite hela tiden att alla delar av min kropp värker på nåt sätt, hur jag alltid lyckas skada mig och få ont på konstiga ställen. Fy för det. 
 
Igår sprang vi "Spring en mil, vinn en bil i Östersund", första asfaltsloppet för året. Kvällen innan blev dock ingen vanlig kväll. Jag hade magsjuka hela natten. Vete tusan vad jag fått i mig. Sov inte en blund och satt på toa typ 1 timme 20 gånger. Inga detaljer. Hur som helst har jag sen dess haft magknip och hemskt ont i dagarna tre och tävlingen blev också den sämsta jag gjort på länge. Hade ingen energi överhuvudtaget och magknip i kombination med håll hela vägen. Enda biten av loppet som kändes bra var sista 1,5 kilometern då jag släppte allt och gick om flera stycken. Hade dock tappat alldeles för mycket tid och placeringar för att det skulle sluta i något bra resultat, men kunde känna mig halvnöjd i och med omständigheterna. Bara att sikta mot nästa mål.

Måste dock erkänna att löparformen inte är på samma nivå som förra året då jag satsat mer på styrka och försöka få lite muskelvolym senaste månaderna.
 
Bästa med loppet var vattenspridarna längs vägen, toppenbra i värmen på 25 grader även sju på kvällen (!) . Vi vann ingen bil, men vad gjorde väl det, vi har redan två så det räcker.

Nu ska vi vara med på WORKOUT ÅRE i år igen. Tre pass avklarde idag, dock var det väl bara intervallpasset som gav något flås, då andra passet blev typ föreläsning istället för workshop, och sista passet (Grit Strenght) blev lite flummigt när man inte testat det förut. 
 
 
Fått blåsor på tårna och bekymrar mig över kommande träningspass imorgon och söndag, men bara att bita ihop och sluta klaga på allt. Har ju trots allt skavanker bättre andra, står ju på båda bena!

Morgonlöpning med Kira

Startade denna underbara försommarmorgon med löpning till Spikbodarna. Vi kunde ha Kira lös när vi närmade oss och allt gick bara fint. Ska dock inte glömma att ha med vätskebälte till henne i sommar där det inte finns gott om vatten. Pannkaksfrukost smakade extra gott efteråt i solsken på gräsmattan. Vilken lyx! 

  


BAMM Winter 2014

 
Vintertriathlon
 
Längdskidor, Snöskolöpning och Trail running

 
Vi flög från Stockholm till Kiruna på torsdagkväll och hade alltså en halv dag i Kiruna på fredagen eftersom tävligen var på lördagen. 
 
Jaa, det finns inte så mycket att göra i Kiruna om man inte kan ta sig så långt. Men vi strosade runt som vi brukar på nya ställen, kollade i butikerna, gick i kvarter och kollade på hus och sånt. Sedan köpte vi lite mat på Ica och fann en bänk att käka på. För vi hade i alla fall tur med vädret! ;)
 
MEN så for vi tillslut med bussen mot Björkliden!

Dumma som vi var hade vi inte tagot med oss utförsutrustning, det finns nämligen jättefina backar och superoffpist-åkning, men det visste inte vi innan så vi fick bara blicka upp mot de fina fjällen och tänka "Nästa gång!"
 
Vi tog en liten runda på längdskidorna i ett spår som låg bredvid vårt vandrarhem för att testa valla. FÄSTE,FÄSTE,FÄSTE ville vi ha för stor del av banan är BARA uppför. Vi är inte så skickliga på det här med vallning, men äsch, vi vallade på lite olika lager. Det kändes bra. 

Ladda med CARBS så vi åt Skaldjurspasta och Fish n' chips på Gammelgården som smakade över förväntan! 
Träffade "trailprofilen" Erik Ahlström och Frekdrik Erixon som startade Bamm winter och hade en trevlig pratstund. 
 
Lite små portioner ändå?
 
 Såå vi Gick sedan till vårt rum för att ladda med ännu mer CARBS, alltså seriöst? Man blir ju så himla nojjig inför en tävling! Ska man orka? Kanske måste äta lite till. Och liiite till, måste ha energiii! Superlöjligt, men där satt vi och mumsade på riskakor och skorpor med ost på. (Extrapris på lanthandeln i Björkliden! High Five.
 
 
 
 
Bra sömn kunde man ju glömma sedan. Vaknade i princip varje timme hela natten. 
 

LÖRDAG

 
Lagomt pigga och nervösa var vi ändå på morgonen, och ställde i ordning våra prylar i växlingsområdet. 
Snöskor med trailskorna i, vätska osv. Skidorna tog vi med i bussen till start.
 
Perfekt före, några minus, strålande sol och ingen vind. NAJS!
 
Första milen på skidorna var ganska flack, några backar, en låååång och läskig utförslöpa där det bara gällde att stå på benen, solen stekte och man började undra om det verkligen var vinter. Det var underbart fint spår och otroligt vackert att åka högt uppe på fjället. Men sen bar det uppför. Och uppför. Och uppför...
 
Vädret växlade om och allt var vitt. Och vi stretade på. Uppför. Men det var ganska trevligt ändå. Vätskestation var härligt att nå och sen var det ännu mer härliga 9 kilometer utför! 
 
De tiotusen vi hade suktat efter i prispengar var redan att glömma efter skidsträckan, men vad gör det? Det är grymt roligt att vara med på en sådan här tävling med olika moment och man får hålla på flera timmar. 
 
Snöskorna var tufft. Här splittrades vi två, hade tänkt köra som ett lag, men måste säga att det var skönare att få spinga för sig själv och bara fokusera på sig själv. Det var brant uppför i slalombacke, som tur var hade sträckan förkortats till 5 kilometer detta år. Det räckte gott (för särskilt kul var det inte heller..), man fick även ta av sig de förbaskat klumpiga skorna på toppen och springa ner med dem i handen. 
 
 Äntligen var det dags för LÖPNING! Wiihoo, jättekul sträcka i början när man efter lite väglöpning kom in en bit på "Rallarleden", sen var det väg igen, och såsmåningom UPPFÖR igen! Men det var vi ju vana vid vid det här laget. Och plocka höjdmetrar är ju det vi gillar. :) 
 
Korta steg är vad som gäller, på vissa partier var man även tvungen att gå, men försökte springa så mycket som möjligt, annars kommer man ur "Flowet" liksom. Hade inte räknat med att vi skulle ända upp på den topp man kunde se, men det skulle man minsann. Väl där var det såklart bara utför igen. Riktigt härligt! Eftersom man inte hade någon pallplacering att kämpa för var det bara att njuta ner, njuta behöver inte betyda långsamt, utan slappna av, släppa på, låta tankarna gå ;)
Blev även filmade några gånger av Fredrik , som gjort en liten film om oss och Bamm! Roligt att se, länkar den när den kommer upp på Youtube.
 
 


Efter målgång fick vi en "Jag är värd en hamurgare"-biljett. Eftersom vi är Veggosar fixade dom veggoburgare, gottgott. Vi var bara en skara på 20 deltagre i denna tävling, 60 000 pers att trängas med på vasaloppet och 20 här på ett fantastiskt fjäll? KOM HIT GOTT FOLK! 
 
Resten av dagen spenderades liggandes i solen. Because we're worth it. :)

Tyvärr hade vi inte bokat bord till kvällen, och eftersom det var säsongsavslutning var det fullbokat. Så snopna fick vi koka ihop vårt eget självhushållet, istället för trerätters som vi tänkt unna oss... Vi sparade i alla fall några hundringar, och vem säger att inte tonfisk och lite grönt kan vara gott? ;)
 

 

Söndag

 Vaknade stelare än stelast, traskade resten av dagarna som pingviner. Meen gav oss ändå ut på en mils skatetur. Vi hade bestämt det redan dagen innan, och vi hade ju tid kvar i Björkis innan tåget tillbaka till tråkiga Kiruna där vi skulle ha än mindre att göra. Snön och spåret var hårt och opistat, men med bra glid och fantastiskt fin omgivning var det roligt i alla fall. Vi chillade lite i solen, bättrade på brännan ännu mer efter sol hela helgen, eller dagarna tre ( inklusive nätter ), 24/7 var solen med oss. 
 
 
 

Back in Kiruna fick vi släpa väskor och skidbag 2 kilometer.. kill us. Vet inte hur vi lyckades spendera den dagen till sitt slut, men vi fick till vår glada överasskning ett eget kök på rummet i vandrarhemmet! WEHOO. Så vi stekte ihop en omelett med tonfisk till middag (otippat va?). Snabbt och enkelt. 

 
 
 
Trots att affärerna var öppna nästa dag, Måndag, valde vi lekparken framför detta shoppingparadis. Medan vi lekte runt i den stora lekparken (inte sarkastisk nu faktiskt) skapade vi en hinderbana och förevigade denna roliga stund med några filmer, underbart roligt. (coming up soon) Samtidigt blev det en enklare och effektiv form av träning! Lite dips här, hopp där, klättring upp, och crawlning ner. Tänk va, vi kan allt. 
 
                                                   Och lunch i solen igen på vår bänk.
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg