Mörsil Trail

  Häromdagen sprang vi Mörsil Trail, 7,5km. Jättehärligt vårsommarväder och bra arrangemang. Slängde av mig löparjackan jag tänkt springa i någon minut innan start och hade bara linne. Bra val, för det blev överraskande varmt längs banan. 

Första biten av bansträckning var ganska mycket skogsväg/grusväg, så där tappade jag fart och motivation, haha, men så småningom kom man in på småstigar och lite mer terräng. Det blev direkt roligare då och jag var typ helt ensam så det kändes som om jag bara var ute och lekte runt själv i skogen. Vi kom etta och tvåa btw. ;) 

Bilderna är tagna av Thomas Höglund. 

//Sanna 

Än är det vinter

Vi pendlar lite fram och tillbaka mellan Östersund och Åre. Fjällen är som bäst nu, och faktiskt mer snö än det varit under hela säsongen! Tråkigt att de stänger både vägen till Storulvån och liftarna i Åre. Mest synd för dem som inte har stighudar i och för sig, för med sånna tar man sig ju upp i backarna ändå! :) 
 
 
 
Vi var i Storulvån Söndagen sista dagen det var öppet, vädret växlade från sol och vindstilla till dimma och blåst. På toppen av Getryggen hade vi ingen sikt de två gånger vi gick upp, men varje gång vi kom ner låg den helt klar med blå himmel. Jaja, längre ner var det superfint, solen sken och snön var perfekt! Vi kunde sitta och fika nere vid stationen i lä, varmt som en sommardag. Dum som en är glömde vi solkrämen, så dagen efter såg vi ut som tomater. Samma visa varje år! 
 
 
Vi har också harft kanonfina morgnar på skateskidor, skaren är kvar till 8-9 ungefär. Frukost ute på fjället är bland det bästa som finns.
 

    
 
 
Denna vecka har vi varit uppe på Skutan fyra gånger, så enkelt att gå upp där från Ullådalen. På tisdagen gick vi i bara linne (!) Så varmt och skönt. Vi har fått den bästa skidåkningen i backen på hela året, ja skistar har pistat typ varje dag till alpina landslaget, vi kom dock före dem och körde orörd manchester, som legat i solen ett tag. NICE. :D
 
 
 
Vi gjorde en heldag på tisdagen kan man säga. Inte riktigt planerat, det bara blev så! Vi knatade rakt upp mot toppen, och där hade pistmasinen varit och pistat HELA vägen till toppstugan. Vi träffade skidalpinsten Lovisa och gjorde sällskap upp. Vi skildes åt på toppen när hon åkte tillbaka ner i dalen och vi tog baksidan ner. Superfint var det! Mjuk härlig snö och sol! Vi skråade runt och satte oss på en sten och fikade den lilla matsäck vi hade med oss. Lite frukt och nötter... (Vi hade ju som sagt inte riktigt planerat en heldag..)
 
                                              
 
 
Vi fortsatte fina åk ner mot tusenmetern och gick upp och åkte ner där en gång, så himla lyxigt att ha allt för sig själv! Benen var lite sega när vi skulle gå upp igen, men vädret höll ändå humöret uppe. Väl vid kabinen igen valde vi att åka i det fina pistade och kom som sagt ner i Tväråvlavet som var helt fantastiskt! Vi var bara tvugna att gå upp igen. Energin var inte på topp, men det var såå värt att åka ner igen. Tillbaka till Ullådalen var det dock väldigt tung snö och där vi brukar kunna glida hela vägen genom skogen fick vi staka.
 
Vi bestämde att stanna till torsdag eftersom vädret skulle bli topp då också, regn hela onsdagen så då blev det styrketräning i boxen istället, med benböj, släde och lite annat. Träningsvärken på torsdagen var helt galen. Kombinationen av en dags skimo, och sen benträning dagen efter var ingen hit. Kändes som någon slagit oss med hammare på låren! Vi åkte hem i alla fall på kvällen för att vara med på gymnastik. SÅÅÅ KUL! Önskar att vi börjat i gymnastik när vi var pyttesmå. Sjukt coolt att ha sån kroppskontroll som duktiga gymnaster har.
 
Var med på en topptursdag med Telemarksklubben igår. Men det får vi ta sen. 
 
/Lina
 
 
 

Premiär

Det blev en tidig säsongspremiär i backen för mamma i år. Eller? Näst sista dagen liftarna håller öppet kände hon att det var dags att klämma på sig pjäxorna. Nu eller aldrig liksom. Lite svajigt i början, (hon har inte åkt på 2år, hur nu det har gått till) men mot slutet av dagen såg det riktigt bra ut. Vi lyckades få ut henne på de flesta typer av snö, både is, hårt före, sorbet, kall snö, lite fluff och offpist hela vägen hem till huset. En grym dag tillsammans! 


Vi far upp till Storulvån i morgon och hoppas på finväder. 

/Sanna 
Visa fler inlägg