Multisporttävlingen Le Grand Tour

 

Förberedelser inför LGT

http://arseries.se/

Det ska bli otroligt spännande att få vara med i en Multisporttävling! Vi är fyra tjejer i vårt lag, och tre av oss har aldrig genomfört en sån här lång tävling med så många olika moment. Vi ska:
• springa,
• orientera,
• åka inlines,
• forsspaddla på luftmadrass (vilket vi testade på för några år sen med 20-kronors-madrasser från Rusta på en kortare prova-på tävling. Det blev en kamp mellan liv och död ungefär. Men nu har vi bytt upp oss) ,
•  cykla MTB (typ 16 mil!!! Är skitnervös inför detta, bröt ju revbenet sist jag trillade på den där, och nu lär man ju vara liiite mer skakis i benen. Menmen, det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa!),
• forsspaddling i kajak
samt några äventyrsmoment. Allt detta ska vi hinna på ett dygn. Typ. Fast vi lär ju hålla på i några timmar längre eftersom Vinnartiden är beräknad till 24 timmar. Totala sträckan är ca 25 mil.

Så det är ju såklart en massa saker man måste tänka på när vi ska hålla på så länge. Energi, svårt men ganska kul ändå att planera! Vi kör nog på hederliga salta nötter, choklad, gels, våra hemmagjorda superbars, torkad frukt och shot blocks som "lättare" energi, sen måste vi ju ha matigare varianter också, tunnbrödsrullar med lax och äpple är en favorit, ett pack frystorkad som vi eventuellt tar innan en av de långa cykelsträckorna (då med vatten i termos), kanske tortellini som på Hemavan24, och Scott Cole tipsade om Sötpotatismos med olivolja och salt. Det lät nice så testar nog det. Det lär ju bli endel annat smått och gott också, hellre för mycket än för lite så man har endel att välja på! Det kommer att vara olika växlingsstationer där man lämnat sina väskor med mat och ombyte, sen bär man såklart med sig vissa saker i ryggsäck också.

Eftersom det här är så pass nytt för oss så har vi bestämt att vi inte har några speciella ambitioner annat än att ha så kul som möjligt och bara få känna på det här med Multisport på riktigt. Det känns himla bra, för jag är lite osäker som sagt på både MTB, inlines och paddling. 

Mycket prylar är det förstås i en sån här tävling. Inte nog med att man ska ha cykel och kajak, du ska även ha luftmadrass, våtdräkt, cykelväskor, massa olika kit med kläder, mek-kit ifall något går sönder, klätterutrustning, inlines, stavar osvosv. En riktig prylsport. Det är lite kul men samtidigt jobbigt då pengarna rasslar iväg.

PM och sånt finns på hemsidan så man kan se ungefär hur vår bana kommer att se ut. Nu håller vi tummar och tår att våra kroppar håller och att detta blir ett riktigt äventyr! :) 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: 24timmarstävling, LGT, förberedelser, multisport, tävling, äventyr

Snart far vi hemåt

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja...
 
Men lättast är väl bara att säga att vi snart far hemåt igen. Båda två känner att det var fel val att flytta upp till Umeå. Vi trivdes ju så himla bra i Östersund och Åre, i Jämtland, så varför flytta?
 
Jag måste tänka igenom vad jag egentligen vill, (något som jag trodde jag gjort innan, men icke). Jag ändrar mig allt för snabbt för att vara redo att börja plugga. Just nu ser jag mig själv hellre på en fjällstation, eller, som kanske blir fallet, GMU. Där finns det också massa möjligheter vidare, att jobba i fjäll- och utemiljö till exempel.
 
Dock väntar vi just nu på svar från de jobbställena vi sökt på. (Måste förmodligen stanna här till årsskiftet ändå, pga lägenhet). Så det är ganska fri aktivitet på dagarna och tidigare har vi sprungit, cyklat och åkt rullskidor, (svårare än jag trodde, och inte speciellt bra asfalt här för det) men nu har jag fått mer ont i höften och Lina är överansträngd i hälsenan. Vi vilar därför nedre delen av kroppen kan man säga, så mycket som möjlgit för att vara fräscha till Le Grand Tour nästa helg.
 
Är så sjukt nervös, men förväntansfull inför tävlingen. Känner kanske inte riktigt att jag behärskar alla grenar så bra, tillexempel forspaddlingen, raftingen och den långa mtb-cyklingen. Men man måste ju testa för att få veta, så det är bara att köra. ;)
 
 Kollade igenom lite bilder sen jag var i Peru och måste bara dela med mig lite. Det var en härlig tid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Sanna
 
Visa fler inlägg