Bilder från frankrikeresan

Kom över några bilder ifrån vår franrikeresa i somras. Det blev inget mer inlägg varken i text eller bild från resan förutom min kolaps, det var ju lite tråkigt! Hur kunde detta hända! Här kommer i alla fall en massa (då menar jag massa) härliga bilder som gör att vi bara vill åka ut på nya äventyr NUU!
 
Bilderna kommer lite i oordning, men det får vara så nu.
 
 
 
Här är första springturen vi gjorde på resan. Spontant stannade vi och sprang upp första bästa stig, och det var en alldeles perfekt start.
 
 
 
 
 
 
Här var vi uppe i Aguille de midi. För jävla kallt och blåsigt var det jämfört med nere i byn där det var rekordvarmt.
 
 
Den här turen tog några timmar och var alldeles fantastiskt fin!
 
 
 
På väg ner igen var det många såna här stegar att klättra på.
 
 
 
Ofast startade vi tidigt på mornarna eftersom det var så varmt på dagen, och vi ville ha lite svala springrundor också. Så det blev på tom mage, då var det extra gött att äta sen. Här i en jättestor slalombacke.
 
 
 
 
 
 
 
Denna sväng blev längre än beräknat och lite kaotisk på väg ner en annan väg då vi försökte ta oss ner på en stig som visade sig ta slut och inte längre existera, så då fick vi klättra tillbaka uppåt en lång bit för att springa tillbaka samma väg vi kom ifrån. Då var jag sjukt hungrig och törstig, och vi hade inte tagit med oss nånting alls. Men utsikten tröstade det mesta, tack och lov.
 
 
 
 
 
 
 
Glaciär till vänster.
 
 
 
På de här bilderna hade vi suttit i bil och irrat omkring i flera timmar, innan vi bestämde oss för att bara parkera bilen och springa av oss. Hur härligt som helst! Kunde dock  ha slutat illa då vi var några centimeter från att springa rätt på ett jordgetingbo!
 
 
 
 
 
En brunkulla som påminde lite om hemma! Jämtlands landskapsblomma.
 
 
 
 
Vi hade kört runt flera timmar i Tinges för att leta lämtligt hotell också på kvällen, men gav upp och tältade på förbjuden plats istället. Hardcore. Fast vi sov inte en blund, och satte av från platsen fyra på morgonen, var less på det så det blev inget springande där. Med värmen på högsta inställing brummade vi vidare.
 
 
Kom till denna vackra plats istället!
 
 
 
 
Nektarierna var supergoda!
 
 
 
Det är i fikapauserna man tar fram kameran. Där av allt ätande.
 
 
 
 
 
Hade pratat hela veckan om crepez med blåbär och vaniljglass, och att efter några timmars löpning i hetta få se att just det finns på menyn, blev jag lycklig ända in i själen. haha
 
 
 
 
Denna tur frågade vi om nere i en turiststuga, tanten sa att det skulle ta 5 timmar upp på toppen. Vi gjorde det på 1,5 upp och ner.. Hahah Det var mycket lägre topp än vad vi haft tidigare i veckan. Vi hade kört vidare lite till "lågland" typ.  
 
 
 
 
 
 
Tog resten av dagen till att hyra cyklar, men det var stopp lite här och var på vägarna för en pågående musikfestival. Tälten stod så sjukt tätt, och det var så sjuukt varmt, så jag förstår inte hur de skulle överleva att vara i tälten längre än 10 minuter ens.
 
 
I Geneve. Känner lite på vattnet, och Ja, vi badade sen också.
 
 
Det var väl det. Har tusen bilder till på en hårddisk jag inte hittar. Men det här är några. Visst blir man väl lite sugen på att sticka iväg!?
 
Ha det gött.
 

Storulvån igen

Denna säsong har det inte blivit mycket tävlingar. Beror väl på många anledningar, men oftast har det varit andra saker planerade och vissa gånger har inte lusten funnits där helt enkelt. Eller halva jag har velat vara med, men  andra halvan har fått bestämma, och då har det inte blivit av. Lite tråkigt att missa framförallt KebClassic, Kungsledenerännet, ÅreXCo och Girlsdayout (inte tävling, men tradition). Dock föll alla dessa arangemang under samma datum i år, och det gjorde det ju ännu svårare att bestämma sig, så det är ju som man brukar säga, ALLT eller INGET.
 
 
Agerade föråkare och funkis på Årefjällsloppet istället. 
 
 
Fin skimotur på Västerskutan. 
 
 
Men frisk luft och fina fjäll har vi fått i alla fall, mycket fint väder och fina dagar ändå. I lördags åkte vi en fin tur med mamma och pappa i Trillevallen. Välliste runt. Lina och jag åkte ner till Ottsjö för att bli upphämtade där, men det visade sig vara svårare än vi trodde. Det var ju knappt nån snö kvar. Vi fick några skogspromenader och avslutade gåendes på en lerig väg där vi mötte mamma och pappa igen. Dock hade det varit roligt i alla fall, bra sällskap liksom.  
 
 
Lördagen for vi tidigt till Storulvån i två bilar, Lina och jag skulle nämligen stanna kvar för att tälta. Vi åkte upp i förväg och hann skejta några timmar innan vi möttes på fjället för kvalitetstid tillsammans.
 
Mamma skejtar nu mer och mer! Så duktig. 
 
 
 
Vid sjutiden när de flesta åkt hem tog vi en kvällstur med skimoskidorna upp på Getryggen, snön hade frusit till sig på väg upp, men vi hann åka på riktigt fin snö ner där solen legat på in i det sista.  
 
 
 
 
När det var läggdags kändes vädret milt men vi hade verkligen klätt på oss ordentligt eftersom det tidigare varit kalla nätter. Sommarsovsäckar hade vi dumt nog tagit med och under natten trängde fukt in genom tältduken och det var som förmodat kallt ute, så vi frös jättemycket. Som tur var hade vi rest tältet i närheten av stationen, så vid tretiden tassade vi in i självhushållet och sov sista timmarna på sofforna där. Haha, friluftstjejer kan man säga vad man vill om, men förkyld har jag ingen lust att bli.  
 
 
Mysigt till en början. 
 
  I alla fall lös solen starkt även idag (måndag) och betydligt mindre folk befann sig på fjället. Vi startade morgonen på klassiska skidor eftersom vi skejtade hela lördagen, och begav oss uppåt längs med Getryggen mot Getvalen. Åkte runt överallt och hade inga planer egentligen, riktigt skönt! Det blev nästan 5 timmar ute lagom till molnen täckte himlen och vi var tillbaka vid stationen.
 
Lite sega i kropparna men ändå ivriga att byta till uförsskidor och stighudar. Getryggens baksida hade sett jättefin ut. Vi är lite fega och tycker det är lite läskigt med sådana branter. Men med så fint väder och gott humör blev det planen, bara gå upp där och åka ner och sen ta oss tillbaka. Med skavsår och trötta ben räckte det. Och så bra det gick och så roligt det var! Med mer kraft tills nästa gång kanske vi kör en 6-pack igen, riktigt kul att ha så fina åk nära varandra. Haft en underbart fin helg. Så glad att jag har en tvillingsyster som man kan göra allt med, guld värt!
 
 
 
 
//Sanna
 
 
Visa fler inlägg