Säsongen är nu över

Jag tror bestämt att tiden gick på högvarv i vinter, ren snabbspolning. Säsongen bara flög förbi, så säger man ju alltid, jovisst, men amagad vad snabbt allt har gått. Sista dagarna i fjällen bjöd i alla fall på strålande väder, helt okej skare flera timmar in på förmiddagen och en jävla bränna. Ursäkta svordomen, men jag har både ryggsäcks-, pannbands- och sportbhbränna. (!) men det var det värt när jag tänker tillbaka och kollar igenom alla bilder, här har ni en smula av hela kakan, 
 
 
 
Vi skejtade en extrasväng när de andra solade i snösoffan. 
 
 
 
Och tog oss en tupplur vi med. 
 
 
 
 
 
Släkthäng i stekande värme 
 
 
 
 
Vilken stil pappsen har då! grymt.
 
 
 
 
 
Ryggsäckarna och fårskinnsfällarna från daigs hänger med än, fungerar perfekt ut på tur. 
 
 
 
Lina blev förkyld mitt i alltihop, åkte skidor ändå och låg sedan såhär i solen resten av eftermiddagarna.
Men med ett rackarns immunförsvar från att vara städare så tillfrisknade hon efter några dagar. :D
 

Storulvån

Två dagar for i till lovely Storulvån tidigt på morgonen för att åka på fantastisk fin skare.
 

Då blidde det protteshake o lite bär o sånt till frulle i billen. Lunch packat i ryggsäck. Viktigtviktigt med fikat, det är ju det man ser fram emot hela dagen! ;)
                             
 
Mamma åkte klassiskt, men vi fick henne allt att ta några skatetag ändå ;)
 

Fräkniga!
 
När skaren senare blev allt för mjuk bytte vi till topptursgrejer och traskade uppför getryggen. Ganska tråkigt att bara traska på, men väl uppe på toppen är det sååå värt det! Vi fick ett KANONåk ner i mjuk och fin snö, vi log hela vägen ner, helt klart bland det roligaste jag gjort!
 
 

 
Så såklart var vi tvugna att gå upp en gång till. "Vi går bara dit" sa vi och pekade på den första lilla kullen. Jo tjena, hallå, vem går bara halvvägs liksom? (Och dessutom när man nu har sällskap av flera andra på fjället, inte kan man ju då stanna DÄR!?) Vi traskade på i rakst takt och gick så småningom ett stort gäng med norskar. Vi passerade två till lite längre upp då ena killen hälsar glatt. Vi hälsar glatt tillbaka, sedan utbrister han "Känn de icke igen meg?" (eller nåt i den stilen?)
 
Vem kan det vara? En norrman? Vi känner ingen norrman?
Det visar sig vara en längdskidåkare som vi träffade förra året på Åre Cross Country Open, de var tydligen här med sitt lag. Han var väldigt imponerad av vår fart sa han när vi traskade om. Haha, kändes bra att gå om eliten måste jag säga. 
 
En annan av dessa fantastiska dagar åkte vi Skutan runt. Först tog vi Ullådalsliften upp och åkte till Stendalen, därifrån skateade vi sedan upp mot sommarleden runt Skutan. En jättefin platå däruppe! Vi försökte sedan hålla så mycket höjd som möjligt dels för att slippa en massa uppför(HAHA latisar!) och dels för att det inte var så mycket snö längre ner. 

 
Såsmåningom bröt skaren helt och vi fick i princip gå i mjuksnön istället. Men det var trevligt det med. Vårvinteråkning alltså, det känns ju som om man är utomlands. Därför drar man av sig kläderna. Och så får man somsagt urfula brännor. 


 
 
 
                                     Vi trodde att några dårar hade sprungit intervaller här.
 
                                  Vi en närmare titt kunde vi konstatera att det var renspår. 
Vägen ner mot björnen var trixig nu när skaren var obefintligt, här brukar vi ju åka Off pist från baksidan, och då inte med längdskidor på fötterna! Efter många om och men så tog vi oss i alla fall neråt och kom in på ett lite hårdare skoterspår, och sedan ner på färbodleden mot Björnen! Vilken dag, ett litet äventyr! 

 
                                        
 
                                   Middag på verandan i sol är också något som vi föredrar. 


Östersund

Skönt att kunna slappna av och inte tänka mer på jobb. FRIFRIFRI. Har alltid tyckt det ser så kul ut att springa tillsammans med en hund, och nu kan vi det! både igårmorse och imorse tog vi en liten svängom i skogen med Kira. Det går jättebra och hon har så roligt, och tänka sig att vår vovve älskar att springa efter bollar, pinnar, rep och diverse konstiga föremål och kommer tillbaka med dom! Jag har på känn att det är en riktig agilityhund också, hoppas hoppas, hon studsar ju högt redan i alla fall. 
 
Igårkväll cyklade mamma, Lina och jag i samlad tropp till gymet. Mamma körde nån form av cirkelträning och Lina och jag fokuserade på axlar och mage. Handstående övade vi lite extra också, vi har tänkt ta upp gymnastiken i sommar igen, det är aldrig försent. Arenan har ju massa roligt att testa nu så vi är supertaggade!
Busig Kira som alltid vill vara med. 
 
 
Visa fler inlägg