Dags att besegra höga höjder!

 
 
Är helt pirrig och nervös i kroppen redan nu, en vecka innan avfärd till årets första riktiga race!
 
YADING SKYRUN som är i Kina, då smäller det. Vi ska springa en vertikal den 28e och ett halvmaraton dagen efter. Flygplatsen i Daocheng ligger på cirkus 4000 meter över havet. Bara det är ju Galet. Vertikalen vi börjar med går från 3992 meter över havet och slutar på 5000 meter över havet! Jag blir rädd när jag ser det, men också så fruktansvärt eksalterad och taggad! Vi har aldrig tidigare varit på så hög höjd och vet inte riktigt hur våra kroppar kommer reagera. Inte heller har vi någon tid att acklimatisera oss. Men det gäller nog att inte tänka för mycket på det. Och mår vi dåligt så får man göra det bästa av situation och minimera riskerna att få höjdsjuka. Vi är pålästa nu och har fått bra med tips.
 
 
Inte svårt att få till träningen hemma heller. 
 
Nationalparken i Yading är extremt vacker och jag kan inte b(e)rga mig till att få springa där, bara vara där, utforska och uppleva. Det kommer bli coolt. Såklart ska vi göra så bra ifrån oss som vi bara kan, men samtidigt förstå att vi kanske inte har samma chans till resultat i jämförelse med de som kanske bor där, och har haft möjlighet att träna på hög höjd. Så en nypa salt i fickan bär jag med mig innan för att inte bli besviken om det skiter sig. 
 
Vi är så glada och tacksamma att vi får den här chansen att komma i väg. MiguSkyrunnerworldseries stöttar oss med några lopp i sommar, och GORE och SPORTSGYM är suveräna som alltid med stöttning i vår satsning!
 
Vårvintern har varit episk här i Jämtland. Ofattbara veckor med sol och fin snö. Senaste dagarna varvat träningen med längdåkning, skimo, löpning, utförsåkning och cykling, och lite styrka där emellan, men ärligt talat har uteaktiviteter prioriterats, och det är ändå konditionen som är största fokus för kommande tävlingar. 
 
 
Ullådalen är alltid gött att hänga i. Särkilt fett blir det när man möter pistmaskinen och får preppat på kvällskvisten också!
 
 
 
Renhjord och lugn gå-tur på skidor. Så mysigt!
 
 
Nypreppade utförspister som ingen använder. Ja men då är det fritt fram då!!
 
 
 
Båda känner oss starka och pigga i löpningen, och vi peppar varandra inför sommaren. Vi.Är.Bra. Har vi lärt att säga till oss själva. Tror det är viktigt att boosta sig själv en smula varje dag. Det gör en gott! 
 
 
Ser ju nästan för bra i våra googles med slipade insatser från Sportbrillor! Sjukt kul att åka slush i Årebackarna nu!
 
 
 
Frukost på fjället i morse då vi skejtade skare. 
 
Kika in på @elkotts för inspo till mer färg i livet, och godare mackor på fjället! 
 
 
Våfflor över? Jamen gör en macka till massäcken!
 
 
 
Grillad vegansk korv i rågmacka i en solgrop? JA man Tackar! 
 
 
Havrefrallor med fejk-röktlax? Det godaste just nu! Smoked morot alltså, recept finns på matbloggen såklart! 
 
 
 
Race Rapport kommer efter KINA-loppet! ;) 
 
/Sanna 
2 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Kina, fjällen, löparblogg, löpning, race, twinittowinit, ätfärgspringberg
Visa fler inlägg