Skiftande väder

Kontrasterna är stora nu, igår var det -20 och idag +4 ute. Faktiskt så hörde jag några småfåglar som vårkvittrade här på morgonen. Alltid lika mysigt, dock lite väl tidigt nu kanske, stackars djur som tror att värmen är här för att stanna. 
 
Hur ser vardagen ut nu då? Ja den flyter på ganska så lungt och skönt. Det blir promenader, löpturer, skidåkning och träning, precis som vi vill ha det, och en del matlagning på det.
 
Vissa veckor har vi matschema uppskrivet, väldigt smidigt. Då vet man vad som behövs när man är på Ica, istället för att småhandla hela tiden. Denna veckan såg det ut såhär: 
 
måndag Morotsplättar med keso och lingon
tisdag Laxsida med blomkålsmos och hemmagjord majonäs
onsdag Quinoa med tomatsås och tofu. 
torsdag Qournfärssoppa med snabba matbullar
fredag Fisksoppa på torsk och kokosmjölk
lördag Zucchinispaghetti i krämig sås med stekt svamp, halloumi och gröna ärtor
söndag Ugnsgratinerad pumpa med svampsås och fisk
 
Så om ni har idétorka, glöm inte att kika in på http://elkotts.blogg.se/
 
 
Gymnastiken går framåt också, numera tränar vi två gånger i veckan, och ikväll smäller det igen. Jag måste lära mig att inte slarva på grupperingarna. Om jag fixar det bättre fixar jag mycket annat sen, såsom bakåtvolt, framåtvolt med direkt handvolt, eller rondat osv. Men varje träning går det bättre och allt blir bara ännu roligare. 
 
Vi springer med Kira ofta på morgnarna, eller åker skidor, det blir ett smidigt sätt att rasta henne på. Sedan blir det två intervallpass i veckan nu, på måndagar med Måndagsklubben och på torsdagar med BeAktiv. Lite roligt när någon annan säger åt en vad man ska göra, för resten av veckodagarna sköter vi ju träningen själva, och då är det våra egna varianter av intervaller. (När det kommer till löpningen där är det faktiskt enbart backe vi brukar köra, och väldigt hårt, och då är man stendöd, och därför blir det inte så ofta, hahah) 
 
I boxen har det börjat träna en del andra nu också känns det som, så det är inte lika mycket plats som det annars brukar kunna vara, och många gånger har ÖFK bokat salen, UTAN att skriva upp det. Jävligt störigt. Men i alla fall, häromdagen körde vi pullups i kobination med front-squats ( eller framböj :P ) , och dagen därpå i kombination med bänkpress. Det tyckte jag var ganska roligt och bra. Till exempel, 4-6 tunga front-squats och direkt max-pullups, eller i en stege neråt i ca 6 set. Man får känslan av att pull-upsen blir lättare när man precis har lyft någonting tungt. Därför brukar vi ganska ofta köra någon styrkeövning, så som knäböj eller marklyft innan pull-ups. Ett litet tips. 
 
Ha det fint!
//Sanna
 
 
Visa fler inlägg