Att avverka tid på flygplatser

 

2018 var det året vi tävlande mest och nådde högst framgångar i våra liv. Men också det året då vi spenderades mest tid på flygplatser. Vid längre flygningar är det ju ofta mellanlandningar, och om man har otur, långa väntetider. Vi har också varit med om förseningar och inställningar där man ofrivilligt blir fast på flygplatsen. Och finns det någon tråkigare plats att ödsla tid på? Tror inte det.

Topp fem vanligaste:

1.       Surfa i mobilen, datorn eller paddan.

2.       Läsa en bok.

3.       Shoppa taxfree.

4.       Gå varv efter varv i affärerna för att inte ens lägga handen på plånboken.

5.       Försöka sova på någon obekväm plats.

Jag röstar för nummer fem. Men många flygplatser vet att det är det de flesta gör, och därför sätter de armstöd på varenda stol, gör dessutom alla stolar extremt osköna, och ställer aldrig upp något soffliknande på en bra plats där man kan bädda om sig ordentligt ifred.

Om vi istället riktar in oss hur vi lärt oss döda tid på flygplatser, så fortsätter listan:  

6.       Gå runt hela flygplatsen tills du har stenkoll på vart varenda gate leder.

7.       Promenera lite till, tills fötterna dunkar, har svällt ännu mer, och gör alldeles för ont.

8.       Hitta ett hörn och spela musik från telefonen och dansa.

9.       Gör rörelseövningar och stretch (man blir ju inte stelare än på flygplatser och av att resa flera timmar i sträck, sittande i en flygplansstol).

10.   Tabata-intervaller, plankan, utfallshopp, armhävningar osv. Ja, alltså TRÄNA, ta med ett träningsombyte, en liten handduk och deo, så är du fit for fight. Fler kommer att hänga på dig. Vi blev några stycken en gång. Folk, vill röra på sig, men vågar inte. Skit i det, och kör ba!

11.   Kolla in samtliga caféer och restauranger och dess menyer, för att sedan dissa alla.

12.   Ändå sätta sig på något caféerna och restaurangerna och äta något.

13.   Gå förbi en av kioskerna och köpa med sig snacks.

14.   Snacksa och käka

15.   Inse att du blivit ruinerad.

16.   Skriv dagbok, skriv om allt och inget. Skriv vykort. Alla älskar fortfarande att få handskrivna vykort. Jobba. Skriv en bucketlist. Lösa korsord. Ja, alltså, ha en penna och papper/tidning till hands.

17.   Spela kort eller yatzy, eller annat tråkigt sällskapsspel.

18.   Titta på folk. Finns alla sorters människor. Fula, snygga, feta, smala, välklädda, groteskt klädda, bonniga, nyvakna etcetera.

19.   Pyssla. Ha med ett handarbete av något slag, stickning, virkning.

20.   Måla. Måla vart du annars skulle vilja vara någonstans. Ditt resemål, eller det du drömmer om, för att komma bort en stund.

Inte jätteroliga hittepågrejer på flygplatserna, men vad man göra? Vad brukar ni göra?

Vi har också, om vi haft flera timmar över, tagit tåg eller buss in till närmsta stad och utforskat. Ofta sökt upp närmsta gröna park. Om flygplatsen har någon stans att gå ut på. Ja, då har vi självklart gått ut. På Estlands flygplats fanns ett piano. Guld värt! Även konstutställningar på flygplatser dödar ju lite tid.  

 

 

 

Visa fler inlägg