Vad 2017 har att bjuda på

 

Det är med skräckblandad förtjusning jag tänker på de kommande månaderna. Vi har så mycket roliga, spännande, läskiga och tuffa saker inplanerade. Men det känns bra att ha en fullspäckad kalender, utmaningar att se fram emot. Och såklart har vi lämnat lite utrymme för återhämtning, träning och spontana tävlingar.

Vi har sökt efter samarbeten hit och dit och är så stolta och glada över de som valt att stötta oss.

Sportsgym, Merrell, Tailwind Nutrition, GreenEarth.se, Clifbar och Egons ( Eventuellt flera på ingång?)  Fantastiska människor bakom dessa företag också!

Sommaren kommer att vara väldigt varierad vilket känns otroligt skönt, jag vill inte dra på mig några skador eller tappa motivationen och glädjen till att göra saker. Vår preliminära kalender ser ut såhär:


                                                                            2017

4 maj Vårruset i Halmstad 

5-7 maj  Paddlingsläger i Halmstad, Surfski (blir både cykling och löpning här med)

11-20 maj  Träningsläger, löpning i Nerja, Spanien med Jennifer Asp

30 maj-12 juni X-trail Expedition China Adventure Race (Detta blir nog årets störta utmaning! Ett 40 mil långt adventure race med löpning/trekking, MTB, paddling, rafting och repmoment. Vi har precis fått ihop ett lag på fyra personer. Jag, Sanna, Crister och Tim. Ingen av oss särskilt erfaren av multisport, men ändå endel spektakulära tävlingar och äventyr i bagagen. ) http://xtrail.arworldseries.com/

Juni återhämtning och eventuellt träningsläger på hemmaplan? Några lokala tävlingar…

24 juni Lomseggen opp

1 juli Åre Extreme Challenge Duo

8 juli Hornindal Rundt

21-23 juli Zugpitz trail run challenge ELLER så anordnar vi Frösö Rogaining igen (MTB-O eller löpning)

29 juli Redbull 3k

5 augusti Lindvallen Aim Challenge

19 augusti Hemsedal Aim Challenge ELLER Stranda Fjord Trail Race

25-26 augusti Matterhorn Ultraks

3-9 september Trans-Alpine

16-19 september OMM Alps (om vi är hela efter Trans-alpine?)

29 september- 1 Oktober Åre Trail (arrangörer)

 

Sedan dyker det ju alltid upp lite roliga lopp senare på året, beroende på om vi är hela och sugna på mer så är vi öppna för det mesta!

Eftersom vi ska köra flera långa och krävande bergslopp så vet vi ju inte hur våra kroppar kommer att vara, vi håller alla tummar och tår att vi inte går sönder. 

 

Här är recept på de saffransvåfflor vi gjorde på våffeldagen med la famille, urgott om jag får säga det själv. 

Recept: 

2,5 dl kikärtsmjöl
½ dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl havregrädde
1-2 dl sojamjölk
1 msk kokossocker
1 pkt saffran

Blanda de torra ingredienserna först, vispa sedan ner vätskan (eller mixa) till en lagom tjock, lagom lös smet. Grädda i ett bra våffeljärn. (Vi har varit med om mardrömsscenarion, men nu, med ett nytt järn blir alla perfekta!).  Servera med kokosgrädde och hjortronsylt, banan karamelliserad i kokossocker,kanel, kokosolja och agavesirap, apelsin, mango och bär!

 

 

Har åkt skidor, både på längden, uppför och utför denna vinter som aldrig förr känns det som! Köpte nya pjäxor häromveckan och fick skoskav så nu är det löpning som funkar bäst. Går prima på fjället det också!
Särskilt när man har två tjejer som Sanna och Jennifer som går att ha så himlans kul med. 

 
 
 

 

Umgicks med släkten under påsk också och guidade mamma och moster på Skimo, även om vi har tänkt sälja delar av vår utrustning så är det ganska bra att ha två extra par så man kan låna ut!

 

 

Har bakat matiga bars också, suuuupergoda!! Recept kommer nog upp på elkotts.blogg.se annars så finns det på instagram @linaelkott

 

 

Spontandrog till Björkliden en weekend, hade sååå tur med vädret och hade det så himlans bra. Skönt att bara åka iväg och komma bort ett tag. 

 

 

Käk är ju faktiskt typ det viktigaste att ha med sig. Såhär såg det ut på vårt lilla rum. ;)

 

 

Skejatde upp till Låktatjokko (eller vad den nu heter) Och irriterades över alla dessa skoteråkare som prompt ska köra i bredd och förstöra det fina skejtspåret som finns. Tur att dom kör pistmaskin upp och ner flera gånger! Motvind som tusan upp och tappade hoppet om livet ett tag. Men som alltid när man kört uppför är det nerför hem, är det motvind så är det medvind hem. NAJS!

 

 

Sommar och vinter går omvartannat här, det är ju faktsikt kul. Så en vecka hade vi typ sommarlöpning och kunde dricka sommarsmoothie på verandan.HAR JAG SAGT ATT MIN MIXER ÄR DET BÄSTA KÖP JAG GJORT???

 
 

 

Finfint skidföre för jämnan känns det som. Bästa snackset EVER är iallfall medjool-dadlar från GreenEarth.se SÅÅ glad för att ha ett samarabete! :D Även brödet ovan är fyllt med frön och nötter från GreenEarth.

 

 

 

Har gjort flera veganska rödbetspajer med våra famous BETROSOR. Recept kommer nog upp på elkotts.blogg.se

Funderar starkt på att göra en bok snart. DET skulle vara sjukt kul. 

 
 
 
 
 

 

KEEP IT SIMPLE, KEEP IT CLEAN, DON'T BE MEAN, EAT GREEN

FRÅGOR PÅ DET? 

 

Ha det gott och njut av livet även om det kan vara tufft ibland. 

Hälsningar Lina

2 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: 2017, Adventurerace, björkliden, löpning, multisport, recept, rödbetspaj, traillopp, trailrunning, tävling, våfflor, ÅEC
Visa fler inlägg