Inför Hemavan24

Nuså, nu händer det grejer igen! 
 
(vet att jag skrev att vi skulle skriva lite mer om Frankrike och så, men nu har det ju gått en stund, och allt har som fått svalna liksom, men kanske dyker upp lite summering och goa bilder från den rutten också) MEN NU TAGGAR VI HEMAVAN24! bing bing pling catching! 
 
Typ så mycket överskottsenergi har jag in the moment för jag har inte  kunnat röra mig så mycket som jag vanligtvis gör. Rumpen har inte blivit bättre (den som jag så olyckligtvis ramlade på under min lilla krasch i Frankrike). Den har blivit sämre efter diverse cykling, löpning, styrketräning och små äventyr här hemma. När inte huvudet är smart får kroppen lida.. Min höger skinka är just nu out of order och jag gör allt i min makt (som inte är så stor) för att den ska hinna läka litelite bättre till i helgen då 24 timmar ska avverkas på fjället. Kylgels varvas med ipren-salva tillsammans med tigerbalsam och vänster del av rumpan får ta vikten när jag sitter, cyklar och sover. Jag har inte tagit ett springsteg sen i lördags, och inte kunnat hoppa eller studsa (vart man nu gör det) men ni förstår grejen, röven gör åt helvete ONT. 
 
Enough said about that. Lina är inte heller tiptop-fräsch eftersom hon lyckades (jävla klant) ralma med MTBn och bryta revbenet i lördags. Så vi båda dras med smärtor inför den långa tävlingen på fredag. Men vi förösker som alltid göra det bästa av situationen och se det på ett positivt sätt, det kunde ha gått värre. 

 
Vad är det för tävling vi ska springa nu då? Jo Hemavan24, tidigare Icebug24 som är en rogainingtävling i Hemavanfjällen där man ska ta så många poäng som möjligt under 24 timmar via utsatta kontroller. Man väljer sin egen väg och antalet kontroller man vill/orkar ta och ska alltså orietera sig till dessa i fjäll- och skogsterräng. Enligt oss gäller det att ha så lätt packning som möjligt med så nödvängliga grejer som möjligt. (Arrangörerna har en lista med obligatorisk utrustning, och utöver det är inte inte mycket som åker i ryggsäckarna). Här är vår packnig, den obligatoriska först: 
 
sovsäck
vindsäck
pannlampa
första förband
mössa
vantar
pannband
underställ
förstärkningströja (ullfrotté)
regn/vindbyxa
regnjacka
kompass
vattenbehållare
mat för 24 timmar (vår matlista längre ner)
nödproviantbar
mobil med inlagt nödnummer
 
Utöver det: 
lätt dunjacka
keps
myggnät
tumvantar
extra strumpor
våtsockor
underställsbyxor
tights
höjdmätare
 
 
Vår energi för dessa 24 timmar kommer vi att packa ner med lite ångest i magen, -är det här verkligen vad vi står för? -Tycker vi om det här sakerna? Nu efter handlandet har vi kommit på så mycket bättre och godare grejer att ta med, men kör på de här sakerna denna gången. Har haft tänket, så lättuggat som möjligt i farten, samt så mycket och snabb energi som möjligt, plus något som man står sig på lite längre. 
 
Vår matlista: 
-Tortellini (pasta är ju energi, eller hur?) 
-Pannkaksrullar med hallonsylt eller äppelmos och kanel (inte bestämt än haha) 
-Tunnbrödsstutar med rökt lax (för saltets skull, och lite lyx) 
-Hemmagjorda energikakor (recept sen förra årets Bamm, finns i arkiv)
-Energigels (testade på tävling in France, äckligt, men eld i baken fick man)
-Jägarsnus (gammalt, hederligt, funkar alltid)
-Chips (sjukt gott på fjället kan jag lova)
-och några köpta bars
 
Alltså, är detta too much? Lina tror att typ hälften kommer vara kvar när vi är i mål, menmen, hellre för mycket än för lite. haha Vill inte gå helt på tomgång i slutet. 
 
Här nedan har vi förberett tortellini i portionspåsar, och stekt pannkakor. MUMMA :D 
 
 
 
 

-
Vi har ju aldrig kört en 24 timmarstävling förut, men den liknar Bamm lite eftersom man är ute på fjället och ska ta kontroller. Så helt nytt känns det ju inte. Enligt väderleksrapporten ska det vara mulet, 8 grader och regn. YEEEY! Värsta bästa, dimmiga URlätta orienteringsvädret, yippie!!. AA... fast näe.
 
Men det är egentligen ingen big deal, vi har lärt oss mycket från tidigare misstag och är sjuuukt taggade och det ska bli såå kul! Lite regn kan vara skönt, dimma blir väl mer äventyr, vad som helst kan hända. Se allt från det ljusa sidan. Vår stratergi tar vi lite som det kommer, men vi har tänkt att vara uppe i hela 24 timmar utan att sova, för det känns ju bara onödigt. Sovsäck och vindsäck (skönt att man inte var tvungen att bära på tält!) är bara med för säkerhets skull. Om orientering och väder ställer till det måste kunna vara flexibel och spontan även om man planerat visa vägval, och maten känns som en klackspark, det här fixar vi. Såg häromdagen på "Monsen på villovägar", kolla in det, han fick klara sig på tre skivor knäckebröd, (så vi ligger ganska lugnt till). 
 
Vi skulle vara tre i vårt lag från början. Charlotte Nordling Shill skulle vi ha med. Men hon har varit skadad i foten sen i vintras, och det är ännu inte helt bra, så det blir bara vi två. Twin power. 
 
Ser vår ofrivilliga vila som extra uppladdning och tidigt imorgonbitti bär det iväg norrut. Önska oss lycka till!
 
Jag avslutar detta inlägg med orden jag började senaste med; Det löser sig. 
 
//Sanna
 
 
Lite skev ska man väl vara va?
 
 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Hemavan, bamm, fjäll, förberedelser, hemavan24, karta, orientering
Visa fler inlägg