Blogger Boot Camp 2014

 
Vi tuffade med tåget till huvudstaden och bodde hos härliga Isabelle. Hyrde cyklar och rände runt i hela Stockholm, lunchen vi trodde skulle bli billig men slutade över hundralappen var väl värd ändå i solen och vi kände oss så himla bra. Matdistriktet levererade TOPPMAT måste jag säga. Hälsosamt och smakrikt som få!
 
 
Men största anledningen att vi drog ner var att medverka på http://bloggerbootcamp.se/  
Lördagen bestod av TRÄNING TRÄNING TRÄNING! Och ojoj vad roligt det var!
 
bbc2014 Du är en stjärna
 
 
Det är alltså ett träningsevent skapat av bloggare och har bloggande instruktörer. Bloggare och bloggläsare från hela Sverige samlas för att inspireras, mingla och ha roligt tillsammans samtidigt som de tar del av nyheter inom träningsvärlden och testar upplevelser de aldrig tidigare prövat.
 
När vi anmälde oss för några månader sedan fick vi välja vilka pass vi ville gå på, vi valde:
 
Crossfit - Blogger's Quad WOD 
Detta pass såg vi fram emot väldigt mycket, tycker Crossfit alltid är roligt och utmanande! Det här passet bestod alltså av fyra stycken WODar, med kroppsviktsövningar. Vi jobbade flera gånger i par och hade riktigt roligt! Jag hade förväntat mig att vi skulle använda vikter eller liknande som förra året när vi var i en CrossFit-box, men man kan ju träna CrossFit nästan hur som helst, så det var verkligen ingen besvikelse. 
BBC-passet - Ignite 360 Performance Training (utomhus)
Utepasset! Wihoo, perfekt väder fick vi, och vi som trott att  i skulle få springa runt i snöblandat regn! (Vi möttes av det på morgonen..) Det här var ett av de roligaste passen, för vi SPRANG en massa! Olika kombinationer av sprinter, inte riktigt intervaller, utan man fick mer upp den här härliga adrenalinkänslan och en massa endorfiner än "döda-mig-intervall-döden" typ. Vi peppade varandra allihopa och det var en toppenbra stämning! Det avslutades med en jobbigare "trappa" med utfallsgång 25 m, 10 burpees, "bear-crawl" (kryp på händer och fötter) tillbaka, 25 m utfallsgång, 9 burpees, bear-ceawl tillbaka, osvosv tills vi endast hade en burpee kvar! Leriga men glada efteråt!
Walking bad
LEEEGS
Ja hur kan det här passet se ut? Konstiga, lite ovanliga övningar, några jobbigare än andra. Det var uppdelat i stationer och set, och det gällde att byta kvickt. Den avslutande delen var dock roligast. Under 9 minuter hoppade vi grodhopp över golvet, rusade tillbaka, under 3 minuter, direkt byttes grodhopp mot utfallshopp, springa gjorde vi hela tiden. sista 3 minuterna hoppades grodhopp baklänges och så kunde vi kräma ut det allra sista ur benen med sprinterna över golvet. Underbart! :D 
KettleWorX
Ett gruppass med kettlebells som genomfördes för första gången i Sverige! Ja, det var som det låter, som ett gruppass med kettlebells! Inga konstigheter. 
 
Parkour/Tricking (utomhus)
Vi blev en skara på ca 10 personer som skuttade iväg, förväntasfulla på vad de två coola ledarna skulle lära oss. Det blåste rejält på platsen vi värmde upp, men med diverse krypande och hoppande intill marken och upp på lägre murstenar var det inga bekymmer alls. Det roligaste blev då vi "flowade" som Felix, en av ledarna kallade, försökte flyta som vatten genom en byggarställningsplats. Otroligt vad påhittiga och smidiga sätt man kan ta sig fram på med fart, få steg och mod. 
Flow and Grace
Med yogamattorna utrullade i storasalen startade Jessica Clarén sitt pass. Utmattad och glad var det skönt att få sträcka ut alla ömma kroppsdelar i alla olika vinklar och vis. Perfekt att avsluta en dag full av träning och skoj med nervarvning och lugnt snack.. Hade förberett oss på lite mer stora rörelser så som mjuk dans, men det var mest strechting, vilket var lika bra det. 
 
 
 
 
CrossFit-instruktören instruerar inför ett av Tabataintervallerna. 

 

En mini-mässa fanns också med massa produkter och här, info om träningsutbildningar, som vi fick veta lite mer om. Kanske något att jobba med i framtiden?

 
 
Lunch passade vi på att äta ute i solen
 
Vi fick också en välfylld GOODIE BAG som peppar lite extra!
Dessa härliga sponsorer fixade:

@traningsevent #bbc2014

@casalltraining #casall
@holistic_sverige_ab #Holistic
@sodastreamsverige #Sodastream
@safeeducation #safeeducation
@kettleworxnordic #kettleworx
@superfruit_com #superfruit
@dalblads #dalblads
@apotekhjartat #apotekhjartat
@finnerodja #barabär
@fazersverige #fazer
#gainomax
#coldzyme
#cocio

@uppochhoppa #uppochhoppa
@linusgrisen
www.uppochhoppa.se 
 
Alltihop avslutades med lite mingelfest och tilltugg, inte lika påkostat som förra året, men vi fick med oss ett snyggt linne och lite hud- och hårvårdsprodukter hem för härlig energi under dagen! :)
 
 
 
 
 
Hälsar från ett snöigt och soligt Åre. Vi längtar till nästa års BloggerBootCamp! 
 
 
 
 
 
 
 
Kramar Lina och Sanna
Visa fler inlägg