Tourists

Förra veckan åkte vi med pappa till vår kusin och hennes familj som bor i Bahrain, en lite ö utanför Saudiarabien (usch, jag vet). Men även om Bahrain är en diktatur så kan man leva ungefär som i ett demokratiskt land. Befolkningen är väldigt blandad med människor med olika nationaliteter.
 
 
 
Solnedgången utanför Karinas hus. Solen var alldeles röd, men syns inte så bra på bild. 
 
 
Men hur som helst, så bor ju vår kusin från Egypten där, med sin man och deras två barn. Vi hade inga förväntningar alls, så blev glatt överasskade att de bodde i en stor och fräsch villa där vi fick dela på ett stort sovrum med eget badrum. De hade också ganska stor trädgård, och pool. Vädret veckan innan hade varit ösregn (regnar inte alls ofta, men när det gör det, ja då regnar det!) och blivit översvämmningar. Inte mycket spår som syntes efter detta, som tur var. Och värmen låg på ca 25-35 grader på dagarna och kvällarna kändes som varma svenska sommarkvällar. Riktigt skönt helt enkelt. 
 
Det som var lite jobbigt var att man fick åka så mycket bil för att ta sig fram, eftersom det var relativt nytt med busstrafiken där, och cykel skulle man såklart ha egen. Det var verkligen bilar överallt! Och inte vilka bilar som helst, stooora, flådiga schabrak hade de flesta. Sånt som man skulle behöva i svår terräng, inte på motorvägar... Vi stod i alla fall i många köer. Men Karina drog med oss på det mesta som Bahrain hade att erbjuda och vi hade det riktigt bra. Det blev lite blandat med museum, sol och bad, marknad, besök på kamelfarm m.m 
 
 
 
På ett "wild life park". Inte riktigt vår grej direkt, djur ska inte hållas instängda på zoo.. Det blev några tårar innan vi lämnat stället. Men många av djuren hade det väldigt fint och välordnat. 
 
 
 
 
Här är vi ena riktiga turister som ni ser..
 
 
En grön vägg! Det var en konstnär som planerat fröer i en vägg som sedan vuxit till allt detta och lite till. Finns flera sånahär växtväggar runt om i världen som han gjort tydligen. 
 
 
 
 
 
 
Hade en egen liten ö med fin sandstrand alldeles för oss själva, som tydligen brukade vara smockat när det är högsäsong. 
 
 
 
 
Supergod pasta med spenat, pinjenötter och rostad lök ute i trädgården. Vi lagade detta hemma när vi kom hem också haha!
 
 
 
Sjukt god smörgås fylld med lite grejer. Typisk Bahreinsk frukost.   
 
Så roligt också att träffa hennes barn Adam och Ali och busa runt med dem. Sötare ungar får man leta efter! Lille Adam fyllde även fem år när vi var där vilket var väldigt stort för honom såklart. Han hade sagt till Karina dagen innan "Mum, I can't stop smiling because I'm so excited for tomorrow!" haha ;')   Kanske de hälsar på i Sverige något framöver, Akram, hennes man har nämligen sin bror boende i Stockholm. 
 
 
Lite av pyntet inför Adams födelsedag. 
 
 
Ordning och reda på barnen, som föresten bara pratar engelska. De går på en internationell skola där alla är från olika ställen, så därför pratar Karina och Akram engelska med dem också. Men de förstår arabiska. Jag hoppas att de lär sig arabiska bättre ändå, för deras egen skull. 
 
 
 
Nu till något annat. 
 
Vi båda har lite problem med kropparna överallt känns det som. Min höft har jag haft problem med i snart ett år, och står på kö till magnetröntgen nu (äntligen!), sen pajjar min axel lite nu och då, och lever sitt egna liv. OCH här om veckan fick vi båda ont i ryggen från svanskotan upp till nacken så fort böjer oss, eller gör vissa rörelser. Vi fick det samtidigt och det är oerhört smärtsamt och läskigt såklart. Kan vi inte komma på att vi har gjort något särkilt heller.. Vi hade precis skaffat tillbaka kort på sportsgym för att börja köra lite tyngre vikter igen, men ingen av oss kunde göra frontböj ens.. Men idag känns det faktiskt lite bättre, och jag håller tummanra för att det inte ska vara något allvarligt.. Skidåkning har gått bra och löpning litegrann, plus att pullups inte alls gör ont, så det kommer man ju ganska långt på ändå, vi överlever. 
 
Ha det. 
 
//Sanna 
#1 - - Fanny:

Hej! Kom in på er blogg när jag kollade vilken tid vinnarna hade på Bydalen (ska springa det i år) och tycker ni har en sån mysig och fin blogg! Plus att ni är ju helt makalöst snabba. :)

Svar: Hej! Men vad roligt att höra! :) Och tack så mycket! Vad kul att du ska springa i Bydalen, det är ett jättefint lopp. Lycka till!
Lina och Sanna