Sportkullan Adventure Race. Kort Race Rapport

Sportkullan AR

 

 

 

 

En multisporttävling för tjejer, tre och tre med löpning, mountainbike och madrasspaddling!

 

Startskottet

 
 
 
 

 

 

Precis som förra året bodde vi i Älvdalen i Mimmi Perssons föräldrahem med ett gäng andra tävlande och supporters. Väldigt trevligt. Maria Kolk som vi tävlade tillsammans med är erfaren multisportare, adventure racer och orienerare, så hon var navigatör. Det var väldigt skönt att inte behöva tänka allt för mycket på det, även om jag hade ganska bra koll också och minne ungefär hur vi skulle röra oss.

 

 

Löpning började tidigt på morgonen och det var rått och kallt. Vi tog tätet från början för att ligga först när stigarna kom. Älvdalen har sjukt fina område att springa runt i skogarna med moss, myr och stora stenar. Vi höll ledningen till nästa moment, den var ungefär 12 km och gick ganksa så snabbt.

 

 

 

Madrasspaddlingen kändes också kortare än förra året, men det kan ha berott på att vi paddlade i lite strömmande vatten den här gången! Våra supporters Nils och Findus hade lagt upp alla våra grejer superbra och följde oss delar av banan. Nils klippte även ihop en liten film från dagen som ligger på Youtube:

 
 
 

 

Första cyklingen, cirka 45 kilometer var mestadels på grus, och vi trampade på bra. All orientering gick som smort och vi peppade varandra hela tiden, och höll ihop med draglina. Kontrollerna var i år ganska lätt utplacerade, så jag med stämplingspinnen hade det lätt för mig. Terrängen och backarna var heller inte lika branta och tuffa som ifjol. Den stigcykling som var gick bra att cykla på också, inget släpande.

Det blev avbrott för en kortare orienteringssträcka med kompass, löpandes i Evertsberg. Där stod mamma och pappa och överraskade oss. Det förvånade mig väl inte jättemycket eftersom det var fint väder, och de brukar komma och kolla på när vi tävlar utan att säga till. Jätteroligt i alla fall, det gav extra energi.

Nästa cykling gick också superbra, men sista backen var också den längsta, upp till toppen av Väsaberget, en gammal slalombacke. Den tog banne mig aldrig slut! Då var det Lina och jag som hade mjölksyra upp över öronen. Vädret höll i sig fint ända in i mål då vi sprang hand i hand! Vilket gäng vi var, och vad kul vi hade haft! 😃 

 

Här kommer vi, Fuji Racing Team.

 
 
 
 
 
Välförtjänt tacomiddag på kvällen, och en av sommarens (Jämtland struntar i det i år) finaste dagar.
 
 

 

 

//Sanna

0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Adventurerace, cykling, löpning, multisport, orientering, tävling