Härliga dagar

Lina och Valle

Valle var söt idag (som vanligt)


I morse köpte vi vit färg till väggen vardagsrummet. Kan ni tänka er? vi har rivit ner bokhyllan!! WIHOHO
Så det är full målning pågång i huset. :D

Skate idag uppe i spikbodara, en 5-kilometers slinga som gick upp och ner lite hela tiden, vi fick såra upp en bit själva och klättra över ett par träd, men annars gick det finfint, att rekommendera, superskönt! Skidade glatt hem men sörjde lite över ängen vid tallvallen som är under bebyggelse... :(Avskaffandet av vegetarisk dag. FEL!

Håller helt med den här tjejen http://halsogladje.blogg.se/ angående avskaffandet av den vegetariska dagen. Orkar inte skriva ett helt inlägg själv, här får ni endel bra argument från henne iaf..

Från ÖP!
Det handlar om den vegetariska dagen en gång i veckan i samband med bl.a träningi skolorna här i Östersund! Mina tankar och åsikter om det hela finner ni under denna bild. Observera dock att jag
låter rasande och lite hård, hehe...

http://op.se/lanet/ostersund/1.4216201-trio-jobbar-for-att-avskaffa-vegetarisk-dag

Det här skrevs alltså i ÖP och jag är så förbannad att jag inte vet hur jag ska formulera mig.

Men i alla fall!

Det är hysteriskt roande att många fortfarande tror att vegetarianer lever på alger och morötter. Detta är 2011 och inte 1800-talet. Idag finns det hur mycket vegetariska alternativ som helst att välja bland. Hört talas om quorn, soja, tofu, linser & bönor t.ex? Detta går utmärkt att träna och leva på! Att en vegetarian skulle lida av brister på något är väldigt ovanligt faktiskt!

 

Min mamma är vegetarian och när jag bodde hemma så åt jag bara i princip vegetarisk kost (inget påtvingat) och jag har då aldrig haft problem med att bygga muskler då jag styrketränar tungt 3-5 gånger i veckan. Idag äter jag ju fortfarande en hel del vegetarisk och jag lider fortfarande inte av någon proteinbrist. Att vegetarianer inte skulle kunna bygga muskler är en ett skrattretande antagande och att många fortfarande tror det är oroande. Människor borde ta och läsa på lite istället! Det skrämmande är dock att dessa tjejer går en jävla idrottslinje! DE OM NÅGON borde väl för fan vara ganska insatta på detta område?! Istället kanske man bör ifrågasätta skolans sätt att lära ut!

 

Nu kan ju dock inte jag styra över om skolan serverar quorn osv. varje dag, men innan jag tog studenten och fortfarande gick i skolan så fick vi väldigt mycket sådant. Men jag undrar, hur gör dessa tjejer när det serveras pannkakor, potatisbullar & soppor etc? Det är ju i princip bara kolhydrater och proteinet där är obefintligt och inte världens bästa mat efter träningen. Gnäller de lika mycket då? Nej, det tror jag inte!

 

Människor kan väl inte på allvar tro att man bryter ner musklerna om man får i er för lite protein EN dag i veckan? För just det, det handlar om en endaste dag! Om man nu tror det så kanske det är dags att se över kosten dygnet runt! Oavsett om man äter vegetariskt eller inte så får man alltid i sig för lite någon gång och det är banne mig inte hela världen!

 

Det är så jävla överdramatiserat och vissa klagar på diskriminering. Det är bara fåniga undanflykter! Jag tror att dessa tjejer bara inte gillar maten! Ahh, herregud så befängt!

 

-(Observera att lite av det jag skrev även går ut till idiotiska människor som kommenterade artikeln, i fall ni blir förvirrade över att saker jag skrev inte finns i artikeln).


Här kan ni läsa artikeln: http://op.se/lanet/ostersund/1.4216201-trio-jobbar-for-att-avskaffa-vegetarisk-dag

Skolmaten har vi aldrig fått bestämma över, så varför ska man gnälla nu? Klarar man inte av t.ex. en linssoppa så klarar man inte av potatisbullar heller. Förstår ni vad jag menar? Det var mycket jag rynkade på näsan åt i skolan, men jag teg och åt och var glad över att jag överhuvudtaget blev serverad något så "lyxigt" som lunch i skolan. Självklart är det tråkigt att man måste pilla i sig det man ogillar, men så är det, livet är förbannat orättvist. Man kan inte göra alla nöjda och glada! Animaliskt mat får man överhuvudaget inte varje dag ändå. Därför anser jag att det endast handlar om att folk är petiga och rädda för att lämna ifrån sig sin kära hög med köttbullar a'la halvfabrikat och sina stuvade makaroner.

Ett uttrag;
"När skolan satsar så hårt på idrottslinjer så borde de erbjuda bra mat."
- Jaha, undrar jag. Hur bra är maten överhuvudtaget?
5 korvbitar i din stroganoff ger dig inte heller särskilt mycket
och det gäller även majoriteten av skolmaten.
Kött är lyx, det är inget som är självklart!

Jag kan nästan sätta en 5-hundring på att ingen hade höjt på ögonbrynen om den
inte kallades för den vegetariska dagen!

Sen borde man inte heller komma med världens dummaste argument:
Nämligen att det är samma sak att tvinga vegetarianer och muslimer att
äta kött. För det är det INTE. Att vara vegetarian kräver bra anledningar,
styrka och vilja
. Det är en helt annan sak och det hoppas jag VERKLIGEN
ni förstår!

Alone i skidspåret


Det fastande lite snö då och då...Felfria rundor på pay and jump, vinst på maskerad som snögubbe, fick en ridväst för 2995 spänn. kommer bilder.
lagade en vegetarisk viltgryta, kommer recept. Citat av mamma : "Men... Det här smakar ju precis som kött" Positivt eller negativt??

Vi stack ut på en spontan skidtur i mörkret också, möttes av nerfallna träd och... ingen mer. Vi var ensamma på hela stadion där vi avslutade. HÄrligt vill jag lova!

Visa fler inlägg