Tungt i spåren trots nypistat

Tro det eller ej, men vi är hemma! home. sweet. home. Känns som det var otroligt längesen jag satte foten i huset. Två dagar ledigt i rad hör inte till vanligheten direkt. 
 
Igårkväll körde vi ett ganska så oplanerat styrkepass för mage och armar, som också blev en hel del axlar och rygg. Det märktes att det tog i dag i skidspåret.. Kom ju ingen vart, värkande armar konstant, och vart tog sen glidet vägen? Puts Väck! hur ska det gå med Tävling x 2 på Lördag... haha. Nä, i början kändes det för jävligt, men så fick vi nypistat halvvägs och kom då i gång. Smarta som vi är hade vi kombijäxorna på och skateskidorna i bilen, så kunde byta stil och åka en sväng till! :)  Härligt att det är längre sträckor att åka på än sist vi var hemma då det bara fanns korta konstsnöspår i princip. 
 
Skulle va kul att få lite frågor, om ni undrar något förstås, men ni kanske inte är intresserade? eller så tror ni att ni vet det mesta redan. (vilken miss i så fall). 
 
 
//Sanna

Skidor och matRödbetsjuice är suveränt att ha som bas i en soppa, den ger fin färg, smakar jääättemycket och är jääättenyttig!
Faktum är att forskning visar att rödbetsjuice kan förbättra prestation och syreupptagningsförmågan för både elit och motionär! :)Såhär snygg kan man se ut när man sprungit upp i -20 till Copperhill en morgon med snöblåst...Standardmorgon...Eftersom vi springer tidigt på morgonen vill man inte ha någon mat i magen, så vi har med oss frukosten i ryggsäckar och dukar upp  i personalmatsalen när vi bytt om. Haha Väldigt mysigt, och extra gott efter löpning! Kan ju inte skippa frukosten liksom. Även fast det inte blir varm gröt direkt... ;)Mer matbilder. Ja, för att vi älskar mat. Här har vi sojabönsbullar och zucchinipasta. (våra recept finner man på http://elkotts.blogg.se/ )Vi lyckades få en ledig dag då det var KANONVÄDER, så vi gick topptur till skutan och fick en massa fin skidåkning denna dag!


Påväg upp med stighudarSedan gjorde vi egna nachos och åt tacos. (VEGETARISK OF COURSE!) 
Nachosen var suuupergoda och mycket hälsosammare än de man köper. Jättenkelt att göra. Du behöver:
2 dl majsmjöl
2 dl vatten
1/2 dl olivolja
3/4 dl linfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl pumpakärnor
flingsalt
blanda ihop allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. strö på flingsalt. Grädda i ugnen på 175 grader i 25-50 minuter (tills den är hård och knaprig, som chips.) Ta ut och bryt i bitar. 

Tonfisk i burk är ju rätt tråkigt att äta bara som den är, men gör man det till tonfiskbullar blir det genast lyxigare och godare! Här med smaksatt med timjan. Recept såsmåningom på http://elkotts.blogg.se/


På lördag ska vi kära Jämtkraft Ski Marathon i Östersund och sen åka till Åre igen och vara med på Vaeride på kvällen (en skidalpinismtävling från Duved till Björnen). Ska bli grymt kul! 
 
 
 

Cross Fit

Äntligen har vi skaffat CrossFit medleskap på Sportsgym här i Åre. I går körde vi denna WOD, När jag såg passet innan trodde jag att jag skulle dö. Det gjorde jag inte. 

Mix It Filthy fifty  TC 30min
50 Box jump 60/50
50 Jumping pull-ups
50 Kettlebell swings 16/12kg
50 Walking Lunge
50 Burpees
50 Push press 20/15kg
50 Sit-ups
50 Wall ball shots
50 Knees to elbows
50 Double unders alt 150 enkelhopp
 
Tiden blev 23 nånting. 

Det blev faktiskt inte lika dödsjobbigt som jag trodde att det skulle bli, men det kanske var för att det var många övningar som jag har ganska "lätt" för, eller lätt och lätt, men med kroppsvikt, såsom boxhopp, burpbees, sit-ups osv. 

Svettigt var det hur som helst, och riktigt roligt! Hade fullt av adrenalin i kroppen efteråt och passade på att öva lite på double unders, och körde sen lite mage på gymmet. 
 

Nu när det är kallt ute så är det många som bara tränar inomhus, men imorse sprang vi upp till Copperhill som vanligt i -15, och det gick finfint. MEN då hade vi bra kläder, och TRYNET :D Jättebra sak som filtrerar kalluften så den blir varm när man andas in. Typ. Vet inte riktigt hur det hela går till, men det funkar i alla fall!

Den kan vara lite irriterande i början, men man vänjer sig. Det är så uppfriskande att träna ute när det är kallt tycker jag. Skejtade i björnen idag också och det funkade likabra då. 
Visa fler inlägg