Säsongen är nu över

Jag tror bestämt att tiden gick på högvarv i vinter, ren snabbspolning. Säsongen bara flög förbi, så säger man ju alltid, jovisst, men amagad vad snabbt allt har gått. Sista dagarna i fjällen bjöd i alla fall på strålande väder, helt okej skare flera timmar in på förmiddagen och en jävla bränna. Ursäkta svordomen, men jag har både ryggsäcks-, pannbands- och sportbhbränna. (!) men det var det värt när jag tänker tillbaka och kollar igenom alla bilder, här har ni en smula av hela kakan, 
 
 
 
Vi skejtade en extrasväng när de andra solade i snösoffan. 
 
 
 
Och tog oss en tupplur vi med. 
 
 
 
 
 
Släkthäng i stekande värme 
 
 
 
 
Vilken stil pappsen har då! grymt.
 
 
 
 
 
Ryggsäckarna och fårskinnsfällarna från daigs hänger med än, fungerar perfekt ut på tur. 
 
 
 
Lina blev förkyld mitt i alltihop, åkte skidor ändå och låg sedan såhär i solen resten av eftermiddagarna.
Men med ett rackarns immunförsvar från att vara städare så tillfrisknade hon efter några dagar. :D
 

Storulvån

Två dagar for i till lovely Storulvån tidigt på morgonen för att åka på fantastisk fin skare.
 

Då blidde det protteshake o lite bär o sånt till frulle i billen. Lunch packat i ryggsäck. Viktigtviktigt med fikat, det är ju det man ser fram emot hela dagen! ;)
                             
 
Mamma åkte klassiskt, men vi fick henne allt att ta några skatetag ändå ;)
 

Fräkniga!
 
När skaren senare blev allt för mjuk bytte vi till topptursgrejer och traskade uppför getryggen. Ganska tråkigt att bara traska på, men väl uppe på toppen är det sååå värt det! Vi fick ett KANONåk ner i mjuk och fin snö, vi log hela vägen ner, helt klart bland det roligaste jag gjort!
 
 

 
Så såklart var vi tvugna att gå upp en gång till. "Vi går bara dit" sa vi och pekade på den första lilla kullen. Jo tjena, hallå, vem går bara halvvägs liksom? (Och dessutom när man nu har sällskap av flera andra på fjället, inte kan man ju då stanna DÄR!?) Vi traskade på i rakst takt och gick så småningom ett stort gäng med norskar. Vi passerade två till lite längre upp då ena killen hälsar glatt. Vi hälsar glatt tillbaka, sedan utbrister han "Känn de icke igen meg?" (eller nåt i den stilen?)
 
Vem kan det vara? En norrman? Vi känner ingen norrman?
Det visar sig vara en längdskidåkare som vi träffade förra året på Åre Cross Country Open, de var tydligen här med sitt lag. Han var väldigt imponerad av vår fart sa han när vi traskade om. Haha, kändes bra att gå om eliten måste jag säga. 
 
En annan av dessa fantastiska dagar åkte vi Skutan runt. Först tog vi Ullådalsliften upp och åkte till Stendalen, därifrån skateade vi sedan upp mot sommarleden runt Skutan. En jättefin platå däruppe! Vi försökte sedan hålla så mycket höjd som möjligt dels för att slippa en massa uppför(HAHA latisar!) och dels för att det inte var så mycket snö längre ner. 

 
Såsmåningom bröt skaren helt och vi fick i princip gå i mjuksnön istället. Men det var trevligt det med. Vårvinteråkning alltså, det känns ju som om man är utomlands. Därför drar man av sig kläderna. Och så får man somsagt urfula brännor. 


 
 
 
                                     Vi trodde att några dårar hade sprungit intervaller här.
 
                                  Vi en närmare titt kunde vi konstatera att det var renspår. 
Vägen ner mot björnen var trixig nu när skaren var obefintligt, här brukar vi ju åka Off pist från baksidan, och då inte med längdskidor på fötterna! Efter många om och men så tog vi oss i alla fall neråt och kom in på ett lite hårdare skoterspår, och sedan ner på färbodleden mot Björnen! Vilken dag, ett litet äventyr! 

 
                                        
 
                                   Middag på verandan i sol är också något som vi föredrar. 


Östersund

Skönt att kunna slappna av och inte tänka mer på jobb. FRIFRIFRI. Har alltid tyckt det ser så kul ut att springa tillsammans med en hund, och nu kan vi det! både igårmorse och imorse tog vi en liten svängom i skogen med Kira. Det går jättebra och hon har så roligt, och tänka sig att vår vovve älskar att springa efter bollar, pinnar, rep och diverse konstiga föremål och kommer tillbaka med dom! Jag har på känn att det är en riktig agilityhund också, hoppas hoppas, hon studsar ju högt redan i alla fall. 
 
Igårkväll cyklade mamma, Lina och jag i samlad tropp till gymet. Mamma körde nån form av cirkelträning och Lina och jag fokuserade på axlar och mage. Handstående övade vi lite extra också, vi har tänkt ta upp gymnastiken i sommar igen, det är aldrig försent. Arenan har ju massa roligt att testa nu så vi är supertaggade!
Busig Kira som alltid vill vara med. 
 
 

Livet på en pinne -bildboom

Ice Bug vinterkollektion Photo shoot 

Jag blev tillfrågad att vara löparmodell för Icebugs vinterkollektion 2014/2015, och visst sa jag JA direkt, superroligt ju. Sagt och gjort, Ottsjö var platsen för fotografering. Det blev mycket kutandes fram och tillbaka, ruschandes hit och hoppandes dit och över fotografen. Lina fick också vara med på ett gäng bilder, det var snyggt att springa två ihop. Intressant att se hur inspelning och fotografering går till för att göra reklam. 
 
 
Jag var tvungen att säga ett par ord, lite som en slogan om skorna jag sprang i, fett stelt, men de andra tyckte jag gjorde det bra, (eller typ grymt bra) X
 
 
Här kommer jag springandes mot kameramannen, in action. 
 
 

 

Årefjällsloppet


Skidloppet blev förkortat till 61 km, och startade i Edsåsdalen men en lite annan bansträckning i början. Och tur var väl det att 15 km försvann... Pappa som var så snäll och vallade sent inpå kvällen för att få prefekta skidor var lite vääl generös med klistret som frös så fort det nuddade snön. Så mina vänner, vad tror ni det resulterade i? Jo att Sanna fick stora snöstyltor under träplankorna och kunde inte annat än tappert springa med korta snabba steg i uppförsbackarna och snabbt försöka slå av snön och dra mig fram i spåret. Det högg. Och det högg. Och det högg. och jag ramlade pladask på näsan. Skidan vid sidan av spåret, senare tappade jag staven. Men i allt elände kände jag att detta ändå var genomförbart, utan glid men med jävligt bra fäste tog jag mig i mål. 
 
Och detta år fanns det gott om energipåfyllning! (till skillnad från förra året...). Resten av dagen spenderades i soffan i soffläge. 
 
 
Hade kanske gått snabbare med Kira som draghjälp? 
 
 
Hur ball är man inte då, på toppen av Copperhillbacken, every single work day. 
 
 
Konstigt fika dom äter, tänker du, gott som Fään säger jag. 
keso, kvarg, mjölk av något slag, bär eller frukt, nötter och frön, kanske en klick peanut butter, ja vad kan man mer begära i solsken på verandan?
 
 
Our view. 
 
 
Ingen skare, men wonderful skiing day ändån!
 
När pappa och Kira är på besök passar vi på att åka så mycket skidor som möjligt! Här i älskade Ullådalen, då Kira också är snaggad. VAD HÄNDE!? Är det vår hund liksom? Hon är grymt ful men vi älskar henne med päls som utan.
 
 
 
Lyxlirare som hon är tvekade hon inte att hoppa upp i fotöljen när den råkade bli ledig heller
 
 

 
 
Girls Day Out
 
 
Nästa event på agendan, efterlängtade Offpist-dagen men GRYMMA tjejer! Alltså dessa tre tjejer som ordnat detta är sjukt duktiga skidåkare och inspiratörer, så himla roligt att dom vill dela med sig av sin kunskap och glädje med oss andra lite ovana och fega off-pistare/parkare. -----------> http://inspireus.se/  
 
Cirkus 70 damer var med på denna fullbokade dag, antingen parkåkare, snowboardåkare eller Off pist som vi var med på. Med lavinutrustning skidor och förväntasfulla sinnen gav vi oss ut i lite mindre grupper med olika ledare.
 
Snötillgången är ju inte jättebra här i Åre, men äsch! Man kan få jäkligt rolig och utmanande åkning ändå! Vi följde bland annat med på två vändor upp på Skutan och åkte baksidan, såå kul att få lite mer guidning så man hitta själv sen. Under dagen fick vi även lunch och senare (när liftarna stängt) grillbuffé på restaurang 720. Jättefint ställe, aldrig kikat in där, har trott att det är värsta hamburgerstället typ, men det var fräsch och fint! 

Arrangörerna hade även en massa sponsorer och fiina priser, och hade ordnat så att ALLA fick något! :)
 
Med en massa ny inspiration och endorfiner åkte vi sedan hem till hund och far och åkte ut på perfekt skateföre på isen i kvällsljuset. Väldigt bra dag måste jag säga. 
 
 
 
 
 
 
Påväg upp på toppen :)
 
 

Middagstips

 
Vit tonfiskfilé i ugnen med lite olivolja, lite grädde, papparmix (rosé, grön, svart, vit) , timjan och citron
servera med kokt eller ungsrostad broccolli och blomkål eller rotsaker, groddar och sallad!
 
 
 
 ciao
 
 
Visa fler inlägg