Storulvån igen

Denna säsong har det inte blivit mycket tävlingar. Beror väl på många anledningar, men oftast har det varit andra saker planerade och vissa gånger har inte lusten funnits där helt enkelt. Eller halva jag har velat vara med, men  andra halvan har fått bestämma, och då har det inte blivit av. Lite tråkigt att missa framförallt KebClassic, Kungsledenerännet, ÅreXCo och Girlsdayout (inte tävling, men tradition). Dock föll alla dessa arangemang under samma datum i år, och det gjorde det ju ännu svårare att bestämma sig, så det är ju som man brukar säga, ALLT eller INGET.
 
 
Agerade föråkare och funkis på Årefjällsloppet istället. 
 
 
Fin skimotur på Västerskutan. 
 
 
Men frisk luft och fina fjäll har vi fått i alla fall, mycket fint väder och fina dagar ändå. I lördags åkte vi en fin tur med mamma och pappa i Trillevallen. Välliste runt. Lina och jag åkte ner till Ottsjö för att bli upphämtade där, men det visade sig vara svårare än vi trodde. Det var ju knappt nån snö kvar. Vi fick några skogspromenader och avslutade gåendes på en lerig väg där vi mötte mamma och pappa igen. Dock hade det varit roligt i alla fall, bra sällskap liksom.  
 
 
Lördagen for vi tidigt till Storulvån i två bilar, Lina och jag skulle nämligen stanna kvar för att tälta. Vi åkte upp i förväg och hann skejta några timmar innan vi möttes på fjället för kvalitetstid tillsammans.
 
Mamma skejtar nu mer och mer! Så duktig. 
 
 
 
Vid sjutiden när de flesta åkt hem tog vi en kvällstur med skimoskidorna upp på Getryggen, snön hade frusit till sig på väg upp, men vi hann åka på riktigt fin snö ner där solen legat på in i det sista.  
 
 
 
 
När det var läggdags kändes vädret milt men vi hade verkligen klätt på oss ordentligt eftersom det tidigare varit kalla nätter. Sommarsovsäckar hade vi dumt nog tagit med och under natten trängde fukt in genom tältduken och det var som förmodat kallt ute, så vi frös jättemycket. Som tur var hade vi rest tältet i närheten av stationen, så vid tretiden tassade vi in i självhushållet och sov sista timmarna på sofforna där. Haha, friluftstjejer kan man säga vad man vill om, men förkyld har jag ingen lust att bli.  
 
 
Mysigt till en början. 
 
  I alla fall lös solen starkt även idag (måndag) och betydligt mindre folk befann sig på fjället. Vi startade morgonen på klassiska skidor eftersom vi skejtade hela lördagen, och begav oss uppåt längs med Getryggen mot Getvalen. Åkte runt överallt och hade inga planer egentligen, riktigt skönt! Det blev nästan 5 timmar ute lagom till molnen täckte himlen och vi var tillbaka vid stationen.
 
Lite sega i kropparna men ändå ivriga att byta till uförsskidor och stighudar. Getryggens baksida hade sett jättefin ut. Vi är lite fega och tycker det är lite läskigt med sådana branter. Men med så fint väder och gott humör blev det planen, bara gå upp där och åka ner och sen ta oss tillbaka. Med skavsår och trötta ben räckte det. Och så bra det gick och så roligt det var! Med mer kraft tills nästa gång kanske vi kör en 6-pack igen, riktigt kul att ha så fina åk nära varandra. Haft en underbart fin helg. Så glad att jag har en tvillingsyster som man kan göra allt med, guld värt!
 
 
 
 
//Sanna
 
 
#1 - - Joakim Ramqvist Hallin:

Gud så vackert, får mig att tänka tillbaka på mina tre besök där i området, "Jämtlands triangeln". Please take me there, again ;-)..

Härlig blogg, btw..

Svar: Visst är det, man tröttnar aldrig på det. ☺️ tack!
Lina och Sanna

#2 - - Joakim Ramqvist Hallin:

Ell hur, en fjärde ggn lockar starkt..