Glassar på fjället.

Har spenderat lite tid i Åre i veckan. Och i tisdags när det låg som ett grått lock över hela dalen stannade vi i alla fall och kollade bistert bort mot Storulvån där solen sken. Men hur som helst hade vi fikat packat i ryggsäckarna och hunden ivrigt viftandes på svansen redo att härja på fjället hela dagen. Skutan runt var målet, men så blev vi lite osäkra på vilken väg vi skulle ta. Beslutsångest som vanligt. Det var mest för att vi inte såg några pistade spår som det annars brukar vara från Stendalen mot Huså. (Vi hade parkerat bilen i Ullådalen och börjat åka lite utför i Tväråvalvet först och såg inget draget därifrån.) Vi brukar annars skida upp från skidspåret nere i Ullådalen via skoterleden upp mot Stendalen och där svänga in på ett stort och fint spår där de brukar skjutsa folk i släde som har åkt off-pist ner från skutan till Huså och vill tillbaka till backarna igen.
 
Så när vi bytte om till skejtgrejerna valde vi att åka rakt fram, rätt över den lilla sjön i stället. Det visade sig dock vara ett stort misstag. Ingen hade åkt där, inte ens en skoter, och det hade snöat hela natten.. Men vi harvade på ändå, det var riktigt bökigt och dessutom en omväg. Lite lätt förbannad blev också vi när spåret gick ihop med vår första plan, och där var det var heelt nydraget! Vi hade alltså missat pistmaskinen med några minuter när vi kollade läget med slalomskidorna och pågrund av det skejtat helt i onödan i djupsnö flera kilomter längre. I alla fall lättade av att det gick fortare fortsatte vi neråt mot Bjelkes gruva. Underbart!
 
Glädjen varade dock inte länge. Pistmaskien hade bara dragit ner mot Huså och upp på skutan.. Vi skulle ju runt, ochkomma ner i Björnen var tanken. Efter försök att återigen pulsa oss fram någon kilometer gav vi upp när humöret tröt och hungern satte i. Vi vände på klacken och skejtade upp alla backarna igen, förvisso i fina spår, men för jäkla jobbigt när man har träningsvärk i hela kroppen sen dagen innan.. Tror ändå att vi gjorde rätt val för resterande bit tillbaka var jättefin, och ingen annan hade åkt innan. Always first. :P
 
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen nypistade spår och nerför!
 
 
 
 
 
                                                              Efterlängtad fika.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I Onsdags kom solen fram och då kände vi oss som ena riktiga lyxlirare, vi började dagen i backen med manchester, och ganska folktomt även fast det var sportlov. Stora svängar i pisten och massa skoj i nysnö i offpisten. Att sedan möta upp pappa i Ullådalen redo med längdgrejerna och fika var ju inte fy skam.
 
Vi skidade i väg och byggde oss en egen snösoffa och glassade en stund med varm choklad och lunchlådor. Med så fin snö som det var med ett hårt underlag kunde vi skida fritt över fjället och bara njuta, det var helt vindstilla och inga moln på himlen! Tyckte dock lite synd om mamma som var hemma och jobbade, annars var det perfekt.Efter några timmar ute och tillbaka vid bilen vid halv fyra bytte vi pjäxor igen och avslutade nästan ensamma igen på berget. Otroligt härlig dag.
 
 
 
 
 
 
 
Snön hade blåst av det lilla trädet som kristaller.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltid lite för mycket bilder, men jag gillar det. I går var vi med på King & Queen of 6-pack i Storulvån! Kommer i nästa inlägg. Race-rapport, även om det inte var så mycket till race för vår del.
 
 
Här nedan är ännu lite bilder hehe.
 
 
 
Här från Fyrvalla, gymmet hemma där vi tränar. Avslutar numera nästan varje pass med att stå på händer. Gäller att få in rutiner.
 
 
 
 
Återigen från Ullådalen kanonväder.
 
 
Obligatoriska chokladen.
 
 
 
Här körde vi Fäboturen, fast åt andra hållet, alltså först till Fröå gruva, och sen upp på fjället och ner mot Björnen igen.
 
 
 
//Sanna