Härliga maj

Jag älskar verkligen maj månad! I stan spirar våren och alla blommor tränger fram, flowers are strong, fåglarna sjunger och sprider kärlek, what if birds didn't exist? Stigarna i skogen är underbara för löpning, running different trails everyday never gets boring, och i fjällen är snön kvar och bästa skidåkningen på hela året är här, snowy mountains still glittering under the warming sun.
 
Bästa poeten är man kanske inte, men kan vara fint att bara sitta och filosofera över livet ibland.
 
 
I går åkte Lina och jag upp till Frösötornet och Ladängen för Team Sportia Run, bara en skön grej som Tim Malmborg ordnat ihop. Gratis för alla 5 måndagar i maj springer man två gånger ner och upp för Ladängen. Alltså typ sprint. Polar var på plats för att låna ut klockor, så vi tog oss en varsin för att kunna kolla tiden.  Fler folk än väntat hade kommit, ca 50 pers.
 
 Så kul grej att bara dra i hop, enkelt och okomplicerat. Rätt ner för backen, runda liften och upp i liftspåret, två gånger. Det blev fullt fart direkt, snö i hela backen, och mass-start, dock stod vi längst fram och märkte inte av de bakomvarande, var inga vassa killar med, för vi hade bara en kille framför oss hela racet. Snön var mjuk på sina ställen och jag for på näsan två gånger, är ju som svårt att hålla igen nerför. En tjej bredvid mig gjorde sälen, hehe, ren face plant..
 
I liftspåret upp är det ju bara att tugga på, och eftersom vi gjorde tolv gånger upp i somras och bara skulle springa två nu var det inte speciellt svårt att bara kötta. Kunde dock inte springa ordentligt hela vägen då det var snö som bröt igenom. Kan tänka mig att sista måndagen i maj kommer gå snabbast, då är det kanske inte snö alls kvar. Kommer bli kul att se sin tid, lär förbättras varje gång. Efter bara tio minuter var det ju över, man hann liksom inte börja förän det var slut.
 
 
Egentligen var det ju inte direkt någon tävling så, utan de som ville tävla gjorde det, annars kutade eller gick man bara två gånger för skojs skull och vara med i utlottningen.
 
Och nu till det roliga. Två priser lottades ut, ett presentkort på 1000 kr på Team Sporta och ett energidrycks-kit. Och vem tror ni vann tusen spänn? HIHO, jo Lina! och vem vann det andra?..inte jag... Men killen som kom först av alla. Så priserna gick till de två riktiga vinnarna i alla fall, ganska rättvist.
 
 
Återigen, så roligt med såna här oseriösa event, som blir lite träningstävling, eller ett sätt att kolla formen litegrann. Eftersom det var så kort joggade vi ett varv runt spåret också, väldigt trivsamt och skönt. Har som nämnt fortfarande ont i bröstet, så det var ju bara bra att det inte var något längre arrangemang.
 
Idag kunde jag inte hålla mig riktigt heller från löpningen, vi åkte ut till Frösö fem-dagars orientering. Dock valde jag korta challengebanan och tog det ganska lungt hela vägen. Men första gången på länge sprang vi aldrig fel någon gång. Man kanske bör ta det lite lugnare oftare på orienteringen, tjänar nog mer på det än att behöva springa typ dubbelt så långt pga av felspringningar.
 
 
 
//Sanna