Aim Challenge Hemsedal - Kort racerapport

Bilade under natten ner till Hemsedal. Och då menar jag ner.. Tog en jäkla tid. 😅
 
Glömde kompass som vi var tvugna att inhandla en halvtimme innan start.. Hade lånat kartställ från schyssta kompisar. Och bara lätt packning. Vi trodde det skulle bli mest cykling under de 6timmar man har på sig att ta så många kontroller och poäng som möjligt i valfri ordning. (Roogaining). Men när vi fick kartorna i startsignlen var det snabba beslut, ena eller andra sidan dalen? Utan att veta det valde vi "springsidan" . Lämnade alltså cyklarna och skuttade iväg. Det är ju kul att springa, men det tog lite längre tid än beräknat. Vi är stolta och glada över vårt samarbete, till exempel när jag bar Lina på axlarna så att hon kunde klättra upp på en klippvägg och ta en kontroll. Vada över forssen och klättra i träd. Dock blir vi alltid osäkra på vår orientering och tappar tid när vi stannar för ofta, även när vi är på rätt väg.. Fick stå i kö alldeles för länge på en bemannad station också.. Men vi kom tillbaka till cyklarna med 1,5timme kvar, då hade vi till och med simmat i älven för en kontroll! 
 
Vi swischade ner och trampade som aldrig förr, jäklar vad kul att cykla! Redan nu förstod vi att de som cyklat garanterat fått ihop fler poäng. Vi samlade ihop 5 kontroller till, klängandes i ställningar, vadandes i vattnet och rusande i snårskogen! Vi hade räknat med 6 till, men jag slog en vurpa och slog knät i all hets, skrek ut allt man egentligen inte får, och trodde seriöst att knät var krossat.. En rejäl blödning blev det väl, men kunde trycka på asfalt i alla fall och eftersom det var i sista minuten var det ingen idé att chansa en till kontroll när vi inte visste hur cykelbar stigen skulle vara. Tuggade på i en väldig fart in mot mål istället, och tur var väl det, för vi kom in med 2 minuters marginal. samtidigt strömmade det in andra lag. Det var häftigt att se folk komma från alla möjliga håll och samlas ihop! 
 
Jag tyckte lite synd om dem som missade 16 slaget och förlorade massa poäng. Kom 9a, och det var väl OK för att ha sprungit så pass mycket. Vi orkade inte vänta på prisutdelning vid 22 utan gjorde rent våra grejer och tutade hemåt. Otroligt vad fint Norge är, även detta besök! 😍😄 
 
Next upp Matterhorn ultraks! Vi springer en vertikalvariant på fredag (inte en hel vertikal, typ 2km och 600hm) och sen 32km på lördag. Är på plats i Zermatt med André och Petter. 
 
 
 
/Sanna