GoreTex TransAlpine Run 2017 STAGE 1 Race Rapport

Så var det dags för sommarens största äventyr! Goretex Transalpine Run! Under en vecka skulle vi försöka ta oss igenom 27 mil och 15850 höjdmeter över alperna genom fyra länder! Vi valde att bo på camp under veckan, då skötte organisationen allt med fraktning av väskor och hade skyltar vart vi skulle. Annars skulle vi bo på hotell, men vi tyckte det var roligare att få träffa fler folk och få lite lägerkänsla. ;)

Vi hade en ambition om att skriva racerapport och läge efter varje etapp och publicera varje dag. Men väl på plats prioriterades, dusch, mat och sömn över allt annat. Men här kommer första dagen!

 

STAGE 1:  Fischen Im Allgäu – Lech Am Arlberg

 

 41,4 km 2180hm upp 1506 hm ner

(Nu såg den ju inte ut precis så då de var tvugna att dra om, men den profilen kom aldrig upp.)

FYRA LÄNDER, TVÅ LÖPARE, EN VECKA – EN DRÖM!

 

Vi anlände till Fischen mitt på dagen efter lite tågförseningar. Det var marknadsstånd överallt där lokalborna sålde frukt, marmelader ostar och så vidare. En väldigt mysig by som kändes typiskt tysk!

 Efter registrering där vi fick våra väskor som ska fraktas vidare de kommande dagarna begav vi oss till Campet. En gymnastiksal. Pump och luftmadrasser och sovsäck så hade vi skapat oss vårt lilla sovrum för natten. Snart kom fler och fler och fyllde på.

 Pasta Party som är varje kväll var efterlängtat då vi inte ätit så mycket under dagen. Och vad dom lassade på! Det brukar vara det motsatta på såna här tillställningar, men den här mat-tanten tyckte väl kanske att vi behövde extra energi ;)

 Ett låååångt välkomstmöte med buller och bång och en tyvärr omlagd bana på grund av för mycket snö... Men vi la oss och sov förväntansfulla och taggade till tusen. 

 

MORGON

 

Starten gick klockan 9 efter att alla hade fått checka sin utrustning. Vi försökte hänga på i det höga tempot och fick en bra placering. Dock blev det väldigt långa platta asfaltslöpningar på grund av omdragningen vilket våra ben INTE gillade. (Inte helt återställda från tidigare tävlingar). 

 

 

 

Vi sprang väldigt långsamt en bit i mitten och precis i slutet av den mardrömslöpningen kommer andra damlaget ifatt!!

Hi” säger dom och börjar jogga om. ”Hi” säger vi...

Jag sneglar på Sanna och hon sneglar på mig och plötsligt har vi höjt farten i ett hiskeligt tempo. Nä nu jäklar!! Adrenalinet pumpar och smärtorna är nästan borta! Vi har äntligen kommit in på grusväg som slingrar sig uppåt och sedan roliga stigar. Vi springer om lag efter lag och tycker att det här med att springa är ju riktigt kul igen! Damlaget ser vi inte skymten av bakom oss något mer. Det blir återigen några tuffa partier med asfalt, men nu har vi ångan och tävlingsinstinkten uppe så det går snabbt. 1 kilometer från finish ser vi ner i den vackra byn Lech och kan leendes spurta in i mål!

 

 

Första dagen sprang vi i Merrell All Out Tough Mudder. Men resten av veckan körde vi på Merrell Dexterity eftersom de fungerade så bra! 
 
 

 

Det är härlig stämning och vi får varm mat och äppelkaka. I natt sover alla på hotell eftersom det inte finns några gymnastiksalar eller liknande i den lilla byn, och vi har den mysigaste hotell-värdinnan nånsin! Ett stort och fräscht rum och badkar. Så vi kan återhämta oss ordentligt nu!

 

 Glada och stolta efter första segern!

 
 
 
 
 

Pasta party och priscermoni på kvällen, vi får gå upp på scen två gånger, en för dagens vinst och en för att få ledartröjorna och göra den klassiska ledardansen med de andra overall-ledarna. En vinflaska var fick vi visst som vi måste rulla in i handdukar och hålla tummarna att de inte spricker under veckan. Det ska bli väldigt trångt i våra väskor under veckan visar det sig...

To be continued…

 

Bilderna är från Andi Frank, Les Morales, Philipp Reiter, Stephan Wieser och Harald Wisthaler och under veckan fler av GoreTexTransalpines alla fotografer. Här på hemsidan finns fler bilder: http://transalpine-run.com/en/impressions/

 

 
 
 
 

 

///Lina 

0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: goretextransalpinerun, merrell, merrellnordics, spring, traillopp, traillöpning, transalpine, transalpinerun