GoreTex TransAlpine Run 2017 STAGE 2 Race Rapport

 

Stage 2

Lech Am Arlberg – St. Anton Am Arlberg

 

 

 

 

24,2 km (26km) 1987hm  2130 hm ner

 

WHEN YOU DOUBT

HOW FAR YOU MUST RUN

REMEMBER

HOW FAR YOU’VE COME!

 

 

Nästa morgon är vi glatt överraskade av en superfrukost tanten har att bjuda på, med färska jordgubbar, nötter, frön, quinoapuffar och gott bröd. (annat blir det när vi senare bor på camp)

 

 

 

 

Gårdagens regniga väder är som bortblåst och vi har vaknat till blå himmel och sol! Idag är en kortare distans på 26 km och ca 2000 höjdmeter. Vi ska upp en lång stigning till snö som passar oss perfekt! Som vanligt högt tempo i starten, men vi hänger på och kan snart trippa om även de främsta i mixlagen när det är brant stig uppåt. Vår starka sida! Vi kan pumpa på och snart är vi uppe i snön, det är så fantastiskt vackert och härligt med den gnistrande snön och vi skrattar och det bara bubblar av lycka! Vi har ju sprungit mycket i snö under vintern här hemma så det är inte alls något problem för oss, som vi senare hörde att många haft svårt med. Det var ju den roligaste biten!

 

 

 

 
 
Alltså behöver jag ens förklara varför det här var kul?
 
 

 

 

 
 
 
 

 

 När färden börjar gå nerför igen kommer det kanadensiska laget med Marianne Hogan och Mathieu Blanchard studsande förbi. De är verkligen snabba utför!

 

 

 

 

Vi kommer ifatt dem igen senare när det är en låång och brant sista stigning där många får kämpa. Men såklart rullar de förbi när det går nerför mot mål igen. In mot byn är det många lokalbor som hejar, en ropar efter oss: "I LOVE YOU!" och hans kompis ropar snabbt efter, "I LOVE YOU MORE!" Då sträckte vi på nackarna och drog lite längre på stegen. Det är en underbar dag och det blir helt klart vår bästa, och det är så roligt att få springa in i ett soligt mål i St Anton och bara få njuta och träffa härliga människor!

 

 

 Inte svårt till skratt när man träffar så många roliga typer.

 
 
 
 
Längst upp igen!
 
 
 
 
 
Glada och fylla av endorfiner! :D 
 
 
Bilderna är från Andi Frank, Les Morales, Philipp Reiter, Stephan Wieser och Harald Wisthaler och under veckan fler av GoreTexTransalpines alla fotografer. Här på hemsidan finns fler bilder: http://transalpine-run.com/en/impressions/
 //Lina

 

0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Elkotts, Mountainrunning, goretextransalpinerun, merrell, merrellnordics, race, racerapport, stagerace, traillöpning, trailrunning, transalpine, transalpinerun, twinittowinit