Recovery - hur gör man?

Båda har vi fallit dit. Tur det blev samtidigt. Är inne i en ofrivillig viloperiod just nu alltså. Efter patagoninen är vi fortfarande inte återställda. Från höfterna och neråt är vi lite trasiga på olika ställen, om man säger så. Men har fått hjälp och vilar, och jobbar på det med andra rehabövningar. Problemet ligger ju lite i också att  man inte vet hur länge det tar, vad man ska göra, och försiktigheten med resten av kroppen för att inte överbelasta den.
 
Hur som helst, träningstimmarna blir inte lika långa som vi är vana vid. Det innebär att ganska mycket tid finns över till annat. Laga mat, måla, skriva, städa, lyssna på musik, spela piano osv. Men det är förbaskat svårt att gilla läget när benen fortfarande sprätter och vill iväg. 
 
Måste vara ärlig och säga att ingen av oss mår så bra nu. Det svårt att uppskatta saker när man är van att springa nästan varje dag. Man blir sur och grinig, otrevlig och inte kul att ha att göra med. Nu förstår vi hur mycket löpningen betyder för oss. Vi mår som bäst när vi får springa. Det spelar egentligen inte så stor roll, var, när och hur. Bara att få rulla igång och flyga en stund är en känsla som kroppen behöver. Som många säger är det en drog att träna, att få ut endorfiner och så vidare. Särskilt för oss elitlöpare blir det en omställning att plötsligt ändra inriktning. 
 
Har du där ute tips på vad vi kan göra för att fortfarande känna oss fulländade. Kunna somna på kvällarna, och helt enkelt få något annat att tänka på? Snälla skriv isåfall till oss. 
 
Tack och bock. Trevlig vecka. 
 
Lina och Sanna